21.9 C
România
22 septembrie 2023
Situatie alarmanta, inca 4 oameni au murit din cauza virusului gripal
Social

Gripa continua sa faca victime. Numarul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 32

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei de la inceputul anului si pana vineri a ajuns la 32, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica. 

Ultima persoana care a murit din aceasta cauza este un barbat de 28 de ani din judetul Iasi, care nu fusese vaccinat.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 ajuns la 32. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese cauzate de gripă. Joi, o femeie de 62 de ani, vaccinată antigripal de data aceasta, a murit în judeţul Bihor.

Numărul total de infecţii respiratorii a depăşit 130 de mii.

De ce nu putem vorbi totuşi despre o epidemie, explică ministrul sănătăţii Sorina Pintea: „Este un sezon gripal. Abia săptămâna trecută am depăşit nivelul minim prognozat. Epidemia se proclamă în momentul în care timp de trei săptămâni consecutiv se depăşeşte cu 20 % nivelul maxim prognozat”.

Related posts

Inscrieri la gradinita 2018 – Calendarul publicat de Ministerul Educatiei prevede ca pe 21 mai incep inscrierile in grupa mica

Ioana Badulescu

RADET va furniza caldura si apa calda in Bucuresti fara probleme, anunta ministrul Finantelor

Lucy Ionesco

Dubasii din Savarsin, cei mai populari colindatori din vestul Romaniei, moment de reculegere pentru Regele Mihai

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult