8.3 C
România
22 februarie 2024
Situatie alarmanta, inca 4 oameni au murit din cauza virusului gripal
Social

Gripa continua sa faca victime. Numarul persoanelor care au murit din cauza virusului gripal a ajuns la 32

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei de la inceputul anului si pana vineri a ajuns la 32, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica. 

Ultima persoana care a murit din aceasta cauza este un barbat de 28 de ani din judetul Iasi, care nu fusese vaccinat.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 ajuns la 32. Numai în ultimele cinci zile au fost confirmate 14 decese cauzate de gripă. Joi, o femeie de 62 de ani, vaccinată antigripal de data aceasta, a murit în judeţul Bihor.

Numărul total de infecţii respiratorii a depăşit 130 de mii.

De ce nu putem vorbi totuşi despre o epidemie, explică ministrul sănătăţii Sorina Pintea: „Este un sezon gripal. Abia săptămâna trecută am depăşit nivelul minim prognozat. Epidemia se proclamă în momentul în care timp de trei săptămâni consecutiv se depăşeşte cu 20 % nivelul maxim prognozat”.

Related posts

Sistemul cardului de sanatate, inca in impas. Seful CNAS a fost chemat la Ministerul Sanatatii, dupa ce premierul i-a cerut demisia

Lucy Ionesco

INCENDIU CLUBUL COLECTIV: Care este starea ranitilor internati la Spitalul Universitar

Lucy Ionesco

Bilantul Colectiv a ajuns la 61 de morti. Ioana Panculescu a murit intr-o clinica din Germania

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult