-2.9 C
România
25 octombrie 2021
Medicamentele sub 25 de lei ar putea disparea din farmacii de anul viitor, atrag atentia producatorii romani de medicamente
Social

Grup de lucru pentru regandirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine

Ministerul Sanatatii va infiinta un grup de lucru pentru regandirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine. Scopul este acela de a stabili principii noi privind cuantumul taxei de clawback, astfel incat sa poata fi asigurata aprovizionarea cu medicamente fara disfunctionalitati. 

Decizia a fost luata de ministrul Sănătății, Florian Bodog, care s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții producătorilor de medicamente din cadrul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice și din Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente. La întâlnire au mai participat Laurențiu Mihai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și secretarii de stat Rodica Nassar, Cristian Grasu și Octavian Alexandrescu din cadrul Ministerului Sănătății. Alături de ministrul Florian Bodog s-a aflat și consilierul de stat al premierului, Florian Popa.

În urma discuțiilor s-a stabilit înființarea unui grup de lucru asumat prin Ordin de ministru care are ca obiectiv regândirea taxei de clawback pentru toate medicamentele, inclusiv pentru medicamentele ieftine care riscă să fie retrase de pe piață din considerente economice.

Citeste si: Ministerul Sanatatii a aflat dupa luni de zile ca nu se mai gaseste suflat de magneziu, un medicament vital pentru gravidele cu probleme

Grupul de lucru va începe să lucreze săptămâna viitoare la noile reglementări și va avea în componență, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății, pe cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, reprezentanți din cadrul Ministerul Finanțelor Publice și câte doi reprezentanți din partea asociațiilor producătorilor de medicamente.

“Vin cu propunerea de a lucra alături de minister și colegii de la casa de asigurări pentru stabilirea unor principii noi privind cuantumul taxei de clawback, în beneficiul pacienților noștri, astfel încât să putem asigura aprovizionarea cu medicamente fără disfuncționalități“, a declarat ministrul Bodog.

Asociațiile producătorilor au salutat propunerea ministrului Sănătății și au subliniat că este pentru prima oară când un ministru al Sănătății își asumă răspunderea rezolvării acestei situații, transparent, printr-un ordin de ministru.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei selecteaza profesori care sa evalueze proiectele de manuale scolare

Cristiana Petrariu Bota

Criza de anestezic in cabinetele stomatologice din Romania, preturile interventiilor ar putea creste in perioada urmatoare

Cristiana Petrariu Bota

MAGISTRALA 5 DE METROU DRUMUL TABEREI. Stadiul lucrarilor la statiile de metrou de pe Magistrala 5. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult