BUGET 2015. Ce bani primesc ministerele pe 2015. Bugete mari la Ministerul Muncii, la Finante, Transporturi si Fonduri Europene
Breaking News

Guvernul a aprobat bugetul pe 2021 si trimite proiectul in parlament

Bugetul pentru anul 2021 a fost aprobat de guvern si urmeaza sa intre la dezbaterile in Parlament in perioada imediat urmatoare. Conform declaratiilor facute de premierul Florin Citu, bugetul urmeaza sa fie dezbatut in parlament incepand chiar de sambata, 20 februarie.

„Dupa ce astazi se fac ultimele modificari pe text, s-ar putea ca proiectul bugetului pe 2021 aprobat de Guvern sa ajunga in Parlament chiar in acest weekend”, a spus Citu.

Acesta a precizat ca au fost aprobate legea bugetului de stat pe 2021, legea plafoanelor cu indicatorii pe 2021, legea bugetului asigurarilor de stat pe 2021 si strategia fiscal-bugetara si proiectia pe 2022-2024.

Citu sustine ca nu au fost modificari importante asupra formei initiale, ci doar cateva transferuri la unele capitole, realocari pentru Ministerul Sanatatii si Ministerul Transporturilor, deficitul bugetar ramanand acelasi. Din fondul de rezerva au fost facute cateva transferuri pentru finantarea unor obiective de investitii care erau cuprinse in cateva anexe.

Citu a mai afirmat ca s-ar putea ca la Ministerul Dezvoltarii sa fie o suma mai mare alocata la CNI si la PNDL, dar e vorba de sume alocate prin credite de angajament, pentru a permite sa se faca anul acesta contracte.
Bugetul ramane in parametri initiali, a precizat Citu.

Acesta sustine ca nu vor fi depuse amendamente in Parlament de PNL si USR-PLUS. „Eu stiu ca nu vor fi depuse amendamente in Parlament”, a raspuns Citu intrebat de amendamentele PNL si USR-PLUS. Premierul a precizat ca tine la deficitul de 7,16% din PIB.

Articole asemănătoare

Guvernul Dancila a primit votul de investitura in Parlament. Ministrii depun juramantul la Palatul Cotroceni

Ioana Badulescu

Înțelege alergiile de primăvară – Cauze, Simptome, Prevenție

Ioana Badulescu

Europa isi inchide portile de teama noii mutatii a coronavirusului din Marea Britanie. Ce restrictii aplica fiecare tara

Teodora Badescu