Guvernul a aprobat metodologia de acordare a normei de hrana pentru personalul politiei locale
Politica

Guvernul a aprobat metodologia de acordare a normei de hrana pentru personalul politiei locale

Guvernul a extins dreptul la norma de hrana pentru tot personalul politiei locale. Potrivit unei prevederi incluse intr-o ordonanta de urgenta aprobata miercuri de Guvern, personalul politiei locale care are statut de functionar public sau personal contractual va putea beneficia de dreptul la norma de hrana acordat de autoritatile locale, in limita bugetului aprobat, informeaza biroul de presa de la Palatul Victoria.

Astfel, a fost extins acest drept pentru inca 5.041 de salariati din politia locala, personal contractual si functionari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrana conform prevederilor deja in vigoare.

HotWeek.ro iti recomanda si: Acte normative incluse pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 11 martie

Mentionam ca incepand cu 1 ianuarie 2015, autoritatile administratiei publice locale pot acorda in limita bugetului aprobat, prin hotarare a consiliului local, norma de hrana pentru politistii locali, drept conferit de prevederile art. 351 din Legea politiei locale nr. 155/2010, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste prevederi insa nu acordau dreptul la norma de hrana intregului personal al politiei locale.

Tot astazi, Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, metodologia de acordare a normei de hrana pentru personalul politiei locale. Astfel, politistii locali vor primi norma de hrana aprobata fie in natura (prin unitati proprii sau servicii externalizate), fie in bani ( o alocatie valorica zilnica), in functie de hotararea consiliului local. Norma de hrana se acorda politistilor locali cu functii de executie sau de conducere, in limita plafoanelor calorice.

De norma de hrana va beneficia si personalul incadrat pe o perioada determinata de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Alocatia valorica si actualizarea normei de hrana pentru politistii locali se va aproba prin ordin al ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Norma de hrana de care vor beneficia politistii locali va fi platita din bugetele locale, cu incadrarea in limitele cheltuielilor de personal.

In 2014, numarul maxim de posturi pentru personalul politiei locale a fost 16.509.

Stiri pe aceeasi tema

Referendumurile locale nu pot avea loc la aceeasi data cu alegerile locale, a decis CCR

Cristiana Petrariu Bota

Guvernul Tudose, critici dure la adresa directorului Tarom, Eugen Davidoiu

Ioana Badulescu

Legile justitiei nu sunt sustinute de Opozitie. PNL si USR nu inteleg de ce e nevoie de o dezbatere parlamentara de urgenta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult