15.3 C
România
18 septembrie 2021
Situatie fara precedent! Romania cere ajutorul UE in criza imunoglobulinei pentru a asigura medicamentele necesare pacientilor
Social

Guvernul a aprobat ordonanta prin care se ofera ajutor de stat pentru aprovizionarea cu imunoglobulina

Guvernul a aprobat în ultima ședința o ordonanță de urgență privind acordarea unui ajutor de stat către SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulină. Activitatea de prevenire a deceselor și agravării bolilor generate de lipsa imunoglobulinei umane a fost declarată printr-un Memorandum, aprobat tot în cadrul ședinței de Guvern, drept serviciu de interes economic general.

Astfel, prin decizia de miercuri, s-a acordat un ajutor de stat individual către SC Unifarm SA în valoare de 44.27 milioane de lei, suplimentând astfel bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

În ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sănătății încă din anul 2017, există o lipsă acută de pe piața din România a imunoglobulinei umane.

România a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protecție civilă stabilit în baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului și Consiliului European pentru furnizarea oricărei cantități disponibile de imunoglobulină umană.

“A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulină a durat prea mult și are un impact vital asupra multor pacienți care așteaptă acest medicament. În perioada în care tratamentele vor fi asigurate în acest mod, vom căuta soluții pe termen lung pentru a ne asigura că nu mai ajungem în astfel de situații”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă.

Stiri pe aceeasi tema

Interviu cu poetul Constantin Preda: Poezia inseamna nemurire, poezia inseamna zbor. As muri daca nu as scrie!

Cristiana Petrariu Bota

Moartea lui Ekeng scoate la lumina noi deficiente ale sistemului medical din Romania. Urmarire penala pentru ucidere din culpa

Cristiana Petrariu Bota

Antena 3 si Mihai Gadea au pierdut procesul cu Kovesi si vor trebui sa-i plateasca daune

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult