3.9 C
România
20 octombrie 2020
Guvernul a aprobat salarii mai mari pentru 48 de functii de conducere
Politica

Guvernul a aprobat salarii mai mari pentru 48 de functii de conducere

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, creşterea salariilor pentru 48 de funcţii de conducere. Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat, după şedinţa de guvern că s-a adoptat creşterea salariilor, de la 1 august, pentru 48 de funcţii de conducere.

Potrivit ordonantei adoptate de Guvern, cele mai mari salarii le vor avea preşedintele, premierul, preşedintele ÎCCJ şi preşedinţii celor două camereale Parlamentului. Masura de crestere a salariilor va fi aplicata de la 1 august.

Gabriel Oprea a explicat că, până la sfarsiulanului, vor fi majorări de salarii în întregul sector public prin Legea salarizării unitare, aflate în curs de redactare.

NOUA LEGE A SALARIZARII: Ce modificari se vor face la noua lege a salarizarii pentru profesori, medici, militari si functionari

LEGEA SALARIZARII SE MODIFICA. Salariul minim pe economie ar putea creste la 1.200 de lei in ianuarie 2016

„Salariul se majorează, de la 1 august, pentru 48 de funcţii prin această ordonanţă. Sunt două motive pentru care fac personal acest anunţ. Pâna la finalul acestui an vom avea creşteri de salarii în tot sistemul bugetar, pentru ca fiecare angajat să primească un salariu corect şi în raport cu munca sa. Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro”, a declarat Oprea.

„După cum stiţi salariul preşedintelui a fost mai mic decât al unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Am avut şi foarte mulţi miniştri cu remuneraţii mai mici decât subordonaţii lor. Această anomalie trebuie să ia sfârşit.
noul nivel de salarizare ţine cont de remunararea de la Înlata Curte de Casaţie şi Justitie. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele României, preşedintele IICCJ, preşedinţii celor două Camere şi premierul. Prin aceasta măsură vrem să atragem oameni competenţi”, a mai spus Gabriel Oprea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, despre intenţia Guvernului de a mări salariile miniştrilor prin ordonanţă, că i se pare o intenţie înţeleaptă, având în vedere că salariul unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale si de subiecte penibile,  te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Situatia vicepremierului Sevil Shhaideh si ministrului Rovana Plumb, analizata in sedinta PSD

Ioana Badulescu

PNL va avea candidati la alegerile locale si parlamentare din randul elitelor aduse in partid prin „Cariera liberala”

Cristiana Petrariu Bota

Comisia de la Venetia cere Romaniei sa revina asupra modificarilor aduse la Legile Justitiei, in special la numirea si revocarea procurorilor

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult