0.1 C
România
28 noiembrie 2021
Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking News Politica

Guvernul a avut ultima sedinta din acest an. Premierul Dancila: Statisticile Eurostat din decembrie arata ca Romania este pe primul loc in UE la productia de porumb si floarea soarelui

Guvernul a avut astazi ultima sa sedinta din acest an. Ministrii au adoptat un act normativ care permite ca banii nefolositi pana acum in cadrul Planului National de Dezvoltare Locala, PNDL 1, sa poata fi folositi pana in 2020 in cadrul PNDL2, prin care se finanteaza autoritatile publice locale pentru proiectele in derulare.

Executivul a mai hotarat continuarea evaluarii societatilor comerciale care vor sa primeasca bani pentru dezvoltare proprie prin schema de ajutor de stat si a mai stabilit normele metodologice pentru acordarea tichetelor de masa, de vacanta si alte tipuri de tichete valorice.

Premierul Viorica Dancila a subliniat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale a atras 876 de milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte in domeniile Sanatate, Educatie, Monumente istorice si Constructia de drmuri judetene.

Dancila a adaugat ca Programul Operational Regional 2014 – 2020 a fost revizuit pentru a se evita riscul de dezangajare, iar domeniile finantate au fost achizitia de ambulante, constructia de scoli si gradinite si sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii.

Premierul a mai aratat ca statisticile Eurostat din 20 decembrie arata ca Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la productie de porumb si floarea soarelui si a reamintit ca la sfarsitul saptamanii trecute Comisia Europeana a transferat Romaniei 306 milioane de euro care reprezinta banii cu care statul roman a finantat proiecte incluse in Programul National de Dezvoltare Rurala.

Tot la inceputul sedintei de guvern de astazi, ultima din acest an, premierul a subliniat ca masurile suplimentare luate in perioada Craciunului pentru asigurarea serviciilor medicale si de ordine publica vor continua si in zilele urmatoare pentru a preintampina eventualele evenimente neprevazute.

Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana a activat Mecanismul de Protectie Civila pentru repatrierea europenilor din China

Cristiana Petrariu Bota

Summitul UE de la Bruxelles pune in discutie limita maxima de refugiati. Este a doua intalnire a sefilor de stat UE in 11 zile

Cristiana Petrariu Bota

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Universitatea Oxford va fi produs in masa daca trece si de ultimele teste de eficienta si siguranta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult