Sorin Grindeanu
Economie

Guvernul a discutat cu reprezentantii ExxonMobil despre proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, ieri, la sediul Guvernului, cu vicepreşedintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane și CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe pentru a discuta despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global.

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria, reprezentanții celor două companii au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție, informeaza Guvernul intr-un comunicat de presa.

Premierul Sorin Grindeanu a arătat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice.

“Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative şi a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat“, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

În acest context, șeful Executivului a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre.

Stiri pe aceeasi tema

Legea salarizarii de pe vremea lui Boc a facut o gaura de 7 miliarde de lei in buget

Cristiana Petrariu Bota

ANAF scoate timbrul extrajudiciar. Eliberarea certificatelor si adeverintelor se va face mai repede

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE. Salariul minim brut se majoreaza la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult