Sorin Grindeanu
Economie

Guvernul a discutat cu reprezentantii ExxonMobil despre proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, ieri, la sediul Guvernului, cu vicepreşedintele ExxonMobil Development Company, David Cochrane și CEO al OMV Petrom, Mariana Gheorghe pentru a discuta despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu şi lung, în contextul provocărilor la nivel global.

În cadrul întrevederii de la Palatul Victoria, reprezentanții celor două companii au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție, informeaza Guvernul intr-un comunicat de presa.

Premierul Sorin Grindeanu a arătat deschiderea şi susţinerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile și competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice.

“Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care îşi înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității și predictibilității legislative şi a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât şi pentru bugetul de stat“, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

În acest context, șeful Executivului a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre.

Stiri pe aceeasi tema

Cine sunt miliardarii anului 2019. Cei mai bogati 500 de oameni din lume si-au marit averile cumulate cu 25 la suta

Cristiana Petrariu Bota

Romania si tarile din Europa de Est, asaltate de produse din Polonia. In timp ce lanturile internationale se concentreaza pe online, polonezii deschid magazine traditionale

Cristiana Petrariu Bota

Premierul a oferit detalii despre cresterea pensiilor in 2021 si despre noua lege a pensiilor bazata pe contributivitate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult