Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking News Politica

Guvernul a semnat proiectele privind sectiunea Sibiu-Boita din Autostrada Pitesti-Sibiu, lotul 3 din Centura Bucurestiului si automatizarea Metroului Dr. Taberei

Guvernul Romaniei a semnat, duminica, trei mari proiecte pentru investitii in infrastructura. Documentele fac referire la sectiunea Sibiu-Boita din Autostrada Pitesti-Sibiu, lotul 3 din Centura Bucurestiului si automatizarea Metroului Dr. Taberei.

Astfel, cei 13 km din sectiunea 1 din autostrada Sibiu- Pitesti vor fi finalizati in 4 ani, iar valoarea contractului se ridica la 129 de milioane de euro fara TVA, adica 10 milioane de euro pe kilometru.

De asemenea, urmeaza sa fie construit si Lotul 3 din Centura Bucurestiului, care se va intinde pe o distanta de aproximativ 18 km. Compania elena care a castigat licitatia va primi 180 de milioane de euro.

Un al treilea proiect vizeaza deblocarea Magistralei 5 de metrou. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca tronsonul Raul Doamnei – Eroilor va fi automatizat si pus in functiune in 2020.

Autostrada Pitesti-Sibiu, sectiunea Sibiu-Boita

Primul contract incheiat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A – CNAIR cu Compania Porr Construct SRL vizeaza realizarea Sectiunii 1 Sibiu – Boita (km 0+000 – km 13+170) din Autostrada Pitesti – Sibiu.

Valoarea contractului este de 612.647.863,38 LEI fara TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fara TVA, avand un cost/ km de 10 milioane Euro fara TVA. Lungimea totala a Sectiunii 1 Sibiu – Boita este de 13,17 km.

Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru executia lucrarilor. Garantia lucrarilor este de 10 ani (120 luni).

Centura Bucurestiului – Lotul 3, centura sud

Al doilea contract semnat de catre CNAIR si Asocierea AKTOR S.A. – GRECIA – EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. ROMANIA se refera la proiectarea si executia Lotului 3 al Autostrazii Centura Sud a Municipiului Bucuresti.

Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fara TVA (echivalentul a180 milioane euro). Lotul 3 al autostrazii de Centura Bucuresti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km si este format din doua sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km.

Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare si 30 luni (2,5 ani) pentru executia lucrarilor.

Autostrada de Centura Bucuresti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucuresti – Pitesti) si A2 (Bucuresti – Constanta), pe coridorul IV Pan European.

Despre finantarea acestei lucrari, premierul Viorica Dancila a declarat: „Am reusit sa asiguram finantarea europeana necesara, in pofida faptului ca unii oameni politici romani au incercat la Bruxelles sa blocheze fondurile europene pentru acest proiect foarte important pentru Capitala si pentru Romania”.

Metroul Drumul Taberei

Al treilea contract a fost cel semnat de catre Metrorex si ALSTOM TRANSPORT S.A. are in vedere furnizarea „Sistemului de siguranta si automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranta imbarcat pe tren si sistemul de informare dinamica (inclusiv sonorizare) pentru Magistrala 5. Sectiunea Raul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv, Statia si Depoul Valea Ialomitei.

Contractul in valoare de 112.923.292,72 lei, fara TVA, va avea o perioada de executie de 9 luni.

Stiri pe aceeasi tema

Un avion Boeing 737 cu destinatia Ucraina s-a prabusit in Iran, nu exista supravietuitori. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

SONDAJ INSCOP. PNL este singurul partid care scade in intentiile de vot ale romanilor

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu ii cere lui Iohannis sa le demita pe sefa DNA, Laura Kovesi, si pe Livia Stanciu, sefa Inaltei Curti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult