Autostrada
Social

Guvernul anunta ca va construi autostrazile Alexandria-Lugoj, Targu Neamt – Iasi – Ungheni si Ploiesti-Rasnov, dar si Spitalul Republican. Totodata, sustine ca va lansa in operare 15 spitale CFR

In baza noii legislatii privind parteneriatul public-privat (PPP), Guvernul va construi autostrazile Alexandria-Lugoj, Targu Neamt – Iasi – Ungheni si Ploiesti-Rasnov, dar si Spitalul Republican, si va lansa in operare 15 spitale CFR, a anuntat marti vicepremierul Viorel Stefan.

„Autostrada Targu Neamt – Iasi – Ungheni, in lungime de 109 kilometri, va avea si un pod peste Prut, iar autostrada Ploiesti-Brasov-Rasnov (100 de kilometri) va fi, probabil, cea mai ravnita de catre partenerii privati, avand in vedere traficul intens si potentialul turistic din aceasta zona. Autostrada Sudului (Alexandria – Craiova – Calafat – Turnu Severin – Lugoj), in lungime totala de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii si transportatorii din sudul tarii”, a declarat Viorel Stefan, la un briefing de presa care nu a fost urmat si de intrebari/raspunsuri.

Lansarea in operare public-privata a 15 spitale CFR „este o premiera, intrucat prin noua legislatie proiectele PPP nu vor mai viza doar sectorul de constructii si infrastructura, ci si operarea de servicii publice”, a mai spus vicepremierul.

Complexul medical „Carol Davila” – Spitalul Republican – va avea 37 de sali de operatie si 2.000 de paturi, iar in campusul respectiv vor exista, pe langa spitalul propriu-zis, si o facultate de Medicina, si camine studentesti, dar si un hotel pentru apartinatorii pacientilor internati, se arata intr-un document prezentat de oficialul guvernamental.

„Toate aceste cinci proiecte vor atrage, dupa estimarile noastre, investitii de 15-20 de miliarde de euro, iar lucrarile vor putea incepe efectiv anul viitor”, a mai spus Viorel Stefan.

Stiri pe aceeasi tema

UMF Iasi gazduieste sedinta Biroului Comitetului de Bioetica al Consiliului Europei pe 24 si 25 septembrie

Ioana Badulescu

Dan Sova si Elena Udrea, la ICCJ. Sova vrea sa fie liber de Craciun, Udrea are de platit o cautiune de 5 mil. lei

Cristiana Petrariu Bota

Militari romani raniti in Afganistan, la cativa kilometri de Kandahar

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult