Guvernul Romaniei
Politica

Guvernul Ciolos, intre inepuizabila bascalie a conceptului de tehnocrat si preferinta romanilor pentru baietii glumeti

Guvernul Ciolos nu este unul dintre cele mai grozave din istoria Romaniei, dar nici cea mai subreda incropeala. Acuzat de mass-media in cinci luni de tot ce nu au facut toate celelalte guverne in 26 de ani, Guvernul condus de Dacian Ciolos a devenit un fel de „ciuca batailor”, iar conceptul de tehnocrat a devenit o inepuizabila sursa de bascalie generala. Filosoful Andrei Plesu subliniaza intr-un comentariu pentru Adevarul ca a nu ridica prea mult stacheta exigentei a devenit in tara noastra un solid relativism. Si-apoi se vede cu ochiul liber ca romanii prefera baietii glumeti, chiar daca mai si fura!

„În ţara noastră, expresia „să nu ridicăm prea sus ştacheta exigenţei” e, de multă vreme, emblema unui solid şi igienic relativism”, constată Andrei Plesu.

„Iată, de pildă, guvernul Cioloş. Dacă e să te iei după ce se spune în presă, sau prin şedinţele de partid, e, de departe, cel mai prost guvern pe care l-am avut vreodată. E vinovat că n-a făcut în cinci luni ce n-au făcut, în ani lungi, toate celelalte guverne. O inepuizabilă băşcălie s-a născut şi în jurul conceptului de „tehnocrat”. Tehnocrat, ai? Vrei să zici birocrat, fără suport politic, o adunătură de „aşa-zişi”, o „încropeală”! Unde sunt Relu Fenechiu, Gabriel Oprea, Eugen Nicolaescu, Maria Grapini, Cristian David, Liviu Pop, Daniel Chiţoiu, Dan Şova, Victor Ponta şi cîte şi mai cîte alte stele din echipele providenţiale care ne-au adus pe culmi pînă mai ieri?”.

Filosoful Andrei Pleşu mai scrie despre demonstraţia iniţiată de sirienii bucureşteni, pentru a cere ridicarea embargoului economic impus Siriei. „Dar, dacă îmi aduc bine aminte, acest embargou a fost decis în 2011, în urma unui acord asumat de Uniunea Europeană. Nu contează! Abia acum a venit momentul protestului! Guvernul Cioloş doarme. Slugă UE!”…

Cele mai noi stiri Politice sunt aici

Iti recomandam si: Politica mare, doar in partidele mici. Tariceanu si Basescu ar putea deveni adevaratii protagonisti ai alegerilor din 2016

De ce stau bine in sondaje primarii penali? Electoratul din Romania, nepasator la agenda anticoruptie

„Nu cred că avem la vîrf cel mai grozav guvern din istoria ţării. Nu cred că miniştrii actuali sunt toţi de acelaşi calibru, că n-au făcut şi nu fac greşeli, că nu trebuie cîntăriţi cu legitimă exigenţă. Ceea ce mă stupefiază e sonoritatea răstită a vocilor critice, iureşul general al mai tuturor împotriva unei echipe care nu mi se pare cea mai şubredă „încropeală” din cîte am avut. Dar se vede treaba că românilor nu le plac, la guvern, oamenii de tip Cioloş. Le sunt mult mai simpatici băieţii glumeţi (chiar dacă mai şi fură), vedetele „cu papagal” şi aplomb (chiar dacă mai şi mint), şmecherii ţanţoşi (chiar dacă nu se pricep la nimic).

Dar să fie liniştiţi: în noiembrie se termină cu caraghioşii ăştia de „tehnocraţi”. Vin iar „politicienii” de vocaţie, „experţii” unşi cu toate unsorile, descurcăreţii tuturor jocurilor post-revoluţionare. Va fi bine! Vom putea dormi liniştiţi! Iar celor care, de la toamnă încolo, vor avea de făcut reproşuri noilor „aleşi”, le vom reaminti formula magică a relativismului autohton: „Să nu ridicăm prea sus ştacheta exigenţei!”.”

Comentariul integral al lui Andrei Plesu poate fi citit in Adevarul.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Related posts

Alina Gorghiu: Avem resurse in PNL pentru cinci guverne, dar avem nevoie de oameni care sa aduca un plus in viziunea partidului

Lucy Ionesco

Dragnea: Scene de genul asta se vad la Mireasa Pentru Fiul Meu

Lucy Ionesco

Victor Ponta accepta sa candideze la alegerile parlamentare din 2016, daca va fi pus pe lista

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult