Guvernul Dancila primeste votul de investitura in Parlament. Ministrii, audiati in comisii
Breaking News

Guvernul Dancila a primit votul de investitura in Parlament. Ministrii depun juramantul la Palatul Cotroceni

Guvernul Dăncilă primeste, luni, votul de investitură, în Parlament, dupa ce fiecare ministru desemnat a fost audiat în comisiile parlamentare de specialitate. Guvernul Dancila a trecut fara emotii de votul din Parlament, depunerea juramantului urmand sa aiba loc la ora 19.30 la Palatul Cotroceni. Este cel de-al treilea guvern PSD-ALDE de la alegerile parlamentare din 2016. Ministrii Cabinetului condus de Viorica Dancila, prima femeie prim-ministru din Romania, au fost audiati dimineata in comisiile Parlamentului, iar de la ora 15:00 a fost convocat plenul reunit pentru investirea Guvernului.

În discursul său sustinut in Parlament, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă.

Administrația prezidențială anunță că președintele va semna decretele de numire a miniștrilor în funcție, iar ceremonia pentru depunerea jurământului va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 19:30.

UPDATE 17:33: Guvernul Dăncilă a fost votat de Parlament. Din informațiile Digi24, s-au înregistrat 282 de voturi „pentru”, 136 voturi „împotrivă” și o abținere. Practic, Guvernul Dăncilă a primit cu 49 de voturi peste necesarul de 233.

UPDATE: Votul a inceput, parlamentarii PSD voteaza cu bilele la vedere. La sedinta sunt prezenti 352 de parlamentari, iar pentru a putea trece Cabinetul are nevoie de 233 de voturi. PSD si ALDE au impreuna, teoretic, 233 de voturi asigurate.

UPDATE: Deputatul PSD de Neamţ Dănuţ Andruşcă a fost avizat luni în funcţia de ministru al Economiei, cu 42 de voturi pentru, 18 voturi împotrivă şi nici o abţinere: ”Unul dintre obiectivele mele este crearea de locuri de muncă mai bine plătite. Un alt obiectiv este susţinerea producătorilor (…). Mai multe detalii găsiţi în programul de guvernare”.

UPDATE: Ministrul desemnat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului: 18 voturi pentru, 11 împotrivă şi nici o abţinere.

Rovana Plumb: “Să prezint câteva priorităţi ale programului de guvernare, care a primit votul de încredere a milioane de români. Avem o mare responsabilitate, suntem capabili să facem acest lucru. Obiectivul esenţial este acela de a realiza o creştere economică, inteligentă, sustenabilă, care să asigure o societate echilibrată, o extindere a clasei de mijloc. Miza majoră pentru atingerea acestui obiectiv esenţial de ţară este creşterea investiţiilor. Investiţii care se vor găsi sub toate aspectele, pentru reducerea disparităţilor la nivel regional. Investiţiile au mai multe surse de finanţare, stat, privat sau din fonduri europene, mărirea absorbţiei fondurilor este o măsură priomordială pentru a creşte competitivitatea şi a creşte calitatea vieţii fiecărui român”.

Pentru trecerea Guvernului Dăncilă e nevoie de 233 de voturi. PSD şi ALDE au 243 de voturi. PNL, USR şi PMP au decis să voteze împotriva noului Cabinet. UDMR încă nu a decis cum va vota.

Noul Executiv este format din 28 de membri, având în componenţă patru vicepremieri, faţă de trei câţi erau în precedentul

Related posts

ROMANIA ALEGE! 18 milioane de romani isi aleg primarii, consilierii locali si consilierii judeteni

Lucy Ionesco

Ministrul de Interne, precizari privind regulile de Pasti: Vom ajuta BOR la impartirea Sfintelor Pasti si a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim in noaptea de Inviere

Lucy Ionesco

Geeks for Democracy: Dragnea si Tariceanu pun in pericol viitorul democratic al Romaniei. Ambii sunt intr-o betie a vitezei care ne va duce pe toti in prapastie

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult