3.1 C
România
21 februarie 2024
Guvernul din Marea Britanie a anuntat noul sistem de imigratie post-Brexit. Oricine vrea sa lucreze in Regat, va trebui sa aiba o oferta de munca cu un anumit prag salarial
Breaking NewsExterne

Guvernul din Marea Britanie a anuntat noul sistem de imigratie post-Brexit. Oricine vrea sa lucreze in Regat, va trebui sa aiba o oferta de munca cu un anumit prag salarial

Guvernul din Marea Britanie a dezvaluit, miercuri, noul plan post-Brexit. Potrivit documentului, Guvernul condus de Boris Johnson planuieste sa inchida granitele tarii pentru muncitorii necalificati si pentru cei care nu vorbesc limba engleza, ca parte a eforturilor post-Brexit de a reduce numarul de imigranti, transmite The Guardian. 

Guvernul de la Londra a dezvaluit noul sau plan pe puncte, asemanator celui din Australia, miercuri. Prin acest plan, guvernul britanic spune ca va prelua controlul asupra granitelor tarii „pentru prima oara in ultimele decenii” si ca va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de miscare din Uniunea Europeana.

Companiile au acuzat imediat guvernul ca a inceput un asalt impotriva economiei si au avertizat asupra consecintelor „dezastruoase”, in ceea ce priveste pierderea de locuri de munca si inchiderea fabricilor pe care aceste masuri le vor avea. Partidele de opozitie, Laburist si Liberal-Democrat, au condamnat, de asemenea, planul Guvernului Johnson.

Ministrii sunt de parere, insa, ca Brexitul cerut de electorat la referendumul din 2016 trebuie livrat si ca a venit vremea ca firmele sa renunte la forta de munca ieftina din strainatate. Sistemul se bazeaza o grila de punctaj pe care potentialul imigrant trebuie sa o atinga pentru a ajunge in Regat. El ar trebui sa obtina 70 de puncte pe aceasta grila pentru a fi primit in tara.

Cateva dintre punctele de pe grila sunt esentiale, acest lucru inseamna ca daca ele nu sunt indeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obtinut:

A primit o oferta de loc de munca din partea unui sponsor aprobat (esential) – 20 de puncte
Locul de munca este la nivelul adecvat de competenta (esential) – 20 de puncte
Vorbeste limba engleza la nivelul cerut (esential) – 10 puncte
Salariu intre 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte
Salariu intre 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte
Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte
Loc de munca intr-o ocupatie cu deficit de forta de munca – 20 puncte
Studii: Doctorat in domeniu relevant locului de munca – 10 puncte
Studii: Doctorat in domeniu (stiintific) relevant locului de munca – 20 puncte

Un document de 10 pagini a fost emis de guvernul britanic, in care se prezinta, sintetic, cum va functiona noul sistem de imigratie. Astfel:

Granitele Regatului Unit se vor inchide pentru muncitorii necalificati si pentru toti cei care nu vorbesc limba engleza.

Oricine vrea sa lucreze in Regat, trebuie sa aiba o oferta de munca cu un prag salarial de 25.600 de lire sterline, insa el va fi coborat la 20.480 acolo unde exista deficit de forta de munca.

Accesul va fi blocat celor care lucreaza pe cont propriu, precum instalatorii polonezi sau muncitorii in constructii romani.

La controlul de la vama nu vor mai fi acceptate carti de identitate din tari precum Italia sau Franta.

Dreptul artistilor, al muzicienilor, sportivilor sau altor categorii din lumea divertismentului de a veni sa participe la auditii sau spectacole se va mentine.

 

Related posts

Noul Cod Fiscal va fi adoptat in sedinta de Guvern de miercuri. Calendarul implementarii noului Cod Fiscal

Lucy Ionesco

Accident produs de un roman in Franta. Un mort si opt raniti pe Autostrada A8 din Nisa

Lucy Ionesco

Gardul dintre Romania si Ungaria prinde contur. Politisti si militari ungari au marcat traseul gardului – REUTERS

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult