Guvernul din Nepal a decretat 3 zile de doliu national

Corina Alexandru
By Corina Alexandru aprilie 29, 2015 14:22

Guvernul din Nepal a decretat 3 zile de doliu national

Organizatia Mondiala a Natiunilor Unite (ONU) a anuntat ca au fost afectate 8 milioane de persoane, iar 1,4 milioane de oameni au nevoie de produsele de baza, apa si alimente. Guvernul nepalez a anuntat marti (astazi), trei zile de doliu national, pentru cele 4.353 de victime ale seismului.

Operatiunile de salvare ale potentialilor supravietuitori continua, in ciuda resurselor limitate de care dispune guvernul nepalez, care nu se astepta la o asemenea catastrofa si care nu a fost pregatit pentru proportiile atat de mari ale dezastrului.

Tarile care si-au exprimat solidaritatea cu Nepalul au trimis deja ajutoare constand in alimente, apa, echipament medical, produse de igiena, saci pentru recuperarea cadavrelor, paturi si diferite produse de prima necesitate.

Multi nepalezi sunt insa nemultumiti de “incetineala” cu care guvernul gestioneaza criza prin care trece tara, iar furia si nemultumirea cresc pe masura a lipsurile se adancesc. Magazinele sunt aproape goale, penele de electricitate se intetesc, majoritatea bancomatelor nu pot fi folosite tocmai din aceasta cauza, iar piata neagra a produselor deja a inceput sa ia amploare, in ciuda avertismentelor oficialilor. La acestea se adauga posibilitatea izbucnirii unor epidemii, din cauza lipsei apei.

Cutremurul produs sambata in Nepal a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter si a fost urmat, o zi mai tarziu, de o replica puternica , de 6,7 grade pe scara Richter. Cel mai recent bilant indica 4.353 de morti si peste 8.500 de raniti.

Pentru o vizualizare completa, dati click pe imaginea de mai jos.

Bilantul cutremurului din Nepal

Bilantul cutremurului din Nepal

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.