14.6 C
România
26 octombrie 2020
Guvernul dubleaza subventiile pentru angajatori, in contextul crizei fortei de munca din Romania
Social

Guvernul dubleaza subventiile pentru angajatori, in contextul crizei fortei de munca din Romania

Guvernul va dubla subventiile pentru angajatori, in contextul crizei fortei de munca cu care se confrunta Romania. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, care a adaugat ca in acest fel vor fi sprijiniti toti cei care vor sa faca angajari in perioada urmatoare. 

Practic, statul urmeaza sa plateasca echivalentul a 500 de euro pe luna pentru fiecare angajat. Tot ce au de facut angajatorii este sa incadreze someri si beneficiari de ajutor social sau tineri absolventi de orice forma de invatamant, banii urmand a fi acordati pentru o perioada de pana la cinci ani.

„Viziunea Ministerului Muncii merge de acum înainte pe o altă linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă, dar nu vor să o facă. Motiv pentru care ne-am gândit să îi sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri, care vor să facă angajări în perioada urmatoare. În acest sens, statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcţie de categoria la care se vor încadra viitorii angajaţi”, a spus Vasilescu.

„Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenţi de orice fel de formă de învăţământ. Mă refer aici la şcoli profesionale, învăţământ gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de varstă, stagiari, adică absolvenţi de studii superioare, persoane cu handicap şi persoane care se află în prag de pensionare”, a spus Olguta Vasilescu, într-o declaraţie de presă susţinută a Palatul Victoria şi transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Muncii propune prelungirea programului prin care spitalele desfiintate devin camine pentru varstnici

Cristiana Petrariu Bota

Caderile masive de zapada si viscolul au dus la doborarea mai multor arbori. Echipajele de salvatori raman mobilizate in continuare

Ioana Badulescu

Un avion romanesc Blue Air, care cirula de la Constanta la Paris, a fost interceptat in spatiul aerian al Ungariei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult