Proteste cu peste 10.000 de oameni in Bucuresti si in tara din cauza modificarilor la Codul de Procedura Penala
Social

Guvernul isi asigura linistea de Sarbatori. Primaria Capitalei a dispus ca Piata Victoriei sa fie ocupata cu Targul de Craciun. Protestatarii: Ne vom intoarce!

Guvernul Romaniei isi asigura linistea de Sarbatori Primaria Capitalei a dispus, printr-un protocol, ca Piata Victoriei sa fie ocupata in perioada imediat urmatoare cu un targ de sarbatori. Piata Victoriei va fi ocupata cu „Targul de sarbatori – festival de colinde si obiceiuri de iarna”, precum si cu pregatirile de montare – demontare a casutelor, in perioada 1-20 decembrie, in timp ce urmatorul protest de amploare fusese anuntat pe Facebook de comunitatea „Coruptia ucide” chiar pentru 1 Decembrie, de Ziua Nationala, incepand de la ora 18:00, sub titlul „Romania moare”. Protestatarii au reactionat pe Facebook afirmand ca decizia Primariei este, de fapt, o modalitate de a-i impiedica pe protestatari sa mai deranjeze Guvernul.

Protocolul a fost semnat de Primaria Municipiului Bucuresti, Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti – PROEDUS si Centrul Cultural al municipiului Bucuresti – ARCUB, si prevede ca in Piata Victoriei va fi organizat „Targul de sarbatori – festival de colinde si obiceiuri de iarna”. Targul se va desfasura in perioada 5-17 decembrie, dar zona va fi ocupata cu mult inainte, pentru amenajarea casutelor si decorurilor.

„Scena, in suprafata de 10 x 12 metri va fi amplasata in alveola centrala, cu spatele catre parcul Kiseleff, iar corturile si containerele vor fi amplasate stanga-dreapta fata de aceasta. Totodata, in spatiul destinat evenimentului vor fi amplasate un numar de aproximativ 30 de casute”, se mai arata in protocolul consultat de jurnalista Nicoleta Savin.

De asemenea, in document este delimitata clar aria ocupata timp de 12 zile, ea fiind marginita de prelungirea Bulevardului Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bulevardului Aviatorilor si a Soselei Kiseleff.

Protocolul mai mentioneaza ca in intervalul 1-4 decembrie platoul din Piata Victoriei va fi amenajat, urmand ca zilele de 18, 19 si 20 decembrie sunt rezervata dezafectarii.

Protestatarii spun ca protestul programat pentru 1 Decembrie, de Ziua Nationala, ramane valabil, iar alte posibile manifestatii vor avea loc ori de cate ori vor considera necesar.

„NU plecăm din Piața Victoriei!
Am aflat, astăzi, de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată.
Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului.
Asociația Civică ProFest
Coruptia Ucide
Dăruiește Viață
Evoluție in Instituție
Geeks for Democracy
Grupul Civic #Insist
Initiativa Romania
Institutul pentru Politici Publice
#Rezistența
România Vie”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Articole asemănătoare

Protest al transportatorilor in Bucuresti. Marsul de protest va ajunge la Guvern, la Primaria Capitalei si la ASF

Lucy Ionesco

Academia Navala din Constanta, perchezitionata de procurorii militari. Mai multi profesori ar fi luat mita pentru a promova examene

Delia Ion

Inca un pacienta murit la Institutul Marius Nasta, apar noi marturii despre neregulile din spital

Lucy Ionesco