Guvernul Orban 3 a depus juramantul la Cotroceni in conditii speciale, dupa ce a fost investit de Parlament

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 14, 2020 17:48

Guvernul Orban 3 a depus juramantul la Cotroceni in conditii speciale, dupa ce a fost investit de Parlament

Guvernul Orban 3 a depus juramantul, sambata seara, la Palatul Cotroceni in conditii speciale impuse de coronavirus, dupa ce a fost investit de Parlament in urma cu cateva ore cu 286 de voturi “pentru”, 23 “impotriva” si o abtinere. Voturile PSD au fost decisive.

Va fi o ceremonie atipica. Ministrii din Guvernul Orban 3 vor purta masti si se vor prezenta in fata presedintelui Klaus Iohannis individual. Administratia Prezidentiala a luat masuri stricte pentru acest eveniment, inclusiv masuri sporite de dezinfectie a suprafetelor si crearea unui culoar special.

Premierul si ministrii vor veni pe rand in fata presedintelui. Se vor folosi consumabile de unica folosinta, iar documentul semnat va urma o procedura speciala.

Ceremonia va incepe la ora 18.00, presa nu are acces.

Vor veni rand pe rand membrii cabinetului, vor primi la sosire dezinfectant, amsca de protectie si manusi, li se va inmana fiecaruia decretul prezidential si un pix, apoi vor astepta pe un culoar astfel incat sa nu intre in contact unii cu ceilalti. Prima data va intra in sala presedintele Romaniei, se va intona imnul, apoi vor intra pe rand ministrii si premierul.

Fiecare demnitar va merge la pupitru, va rosti juramantul, va semna si apoi va lasa mapa si juramantul pe masuta aflata langa pupitru. Va parasi sala, apoi va arunca mastile de protectie si mastile.

Este exclusa atingerea mainilor cu presedintele Iohannis.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.