9.2 C
România
20 septembrie 2021
Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking News Politica

Guvernul Orban renunta la eliminarea sporului de conditii periculoase

Guvernul condus de Ludovic Orban a decis sa renunte la eliminarea sporului de conditii periculoase, in urma contestarii acestei masuri in spatiul public. Totodata, mai multe categorii au fost exceptate de la interdictia cumulului salariu-pensie. 

In sedinta de Guvern s-a decis ca mai multe categorii sociale vor fi exceptate de la interdictia de a cumula pensia si salariul. Este vorba despre profesorii din mediul preuniversitar si a insotitorilor persoanelor cu handicat (amendament Pro Romania), dar si a unor angajati din companii precum CFR Marfa.

Astfel, Ludovic Orban a anuntat ca renunta la modificarea calculului privind sporul bugetarilor de conditii vatamatoare.

„Initial, propunerea noastra privind sporurile bugetarilor pentru conditii vatamatoare a fost sa avem un cuantum fix (25% din salariul minim brut, adica circa 500 lei – n.red). Asa ni s-a parut corect. In schimb, afecteaza bugetul de stat si legea plafoanelor. Pe de alta parte, sporul vechi de 15% din salariul brut de baza a facut parte din contractele colective de munca pe ramura. Despre interdictia de a cumula salariul la stat cu pensia, la stat, Orban a spus ca au fost acceptate amendamente pentru a aratat ca Guvernul nu este rupt de realism”.

„Am acceptat amendamentul privitor la anumite exceptii: invatamantul preuniversitar, in special in rural, nu exista cadre didactice si predau multi pensionari. Am acceptat aceasta exceptie pentru invatamantul preuniversitar. Am acceptat exceptia pentru insotitorii persoanelor cu handicap. Am acceptat exceptii pentru unele companii, precum CFR Marfa. Exista multi angajati care se ocupa de angajarea traficului care sunt si pensionari. Legat de interdictia cumulului pensiei cu salariul la stat, am mai facut exceptii la Scoala Superioara de Aviatia Civila si la Academia Romana, unde foarte multi angajati sunt pensionari”, a mai spus seful Executivului.

Stiri pe aceeasi tema

Legea salarizarii in MApN: Cum se modifica salarizarea in armata, inclusiv pentru soldati si gradati. Explicatii oferite de general Nicolae Ciuca, seful Statului Major General

Cristiana Petrariu Bota

Elena Udrea vrea sa fie mireasa lui Adrian Alexandrov, la 3 ani de la divortul de Cocos

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Justitiei isi negociaza trecerea de la PSD la UNPR

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult