Ministerul Muncii: Cresterea alocatiilor pentru copii nu se poate face peste noapte, nu sunt fonduri
Breaking NewsEconomie

Guvernul pregateste un pachet de masuri pentru mediul de afaceri. Care sunt masurile propuse

Guvernul va prezenta in mod public un pachet de masuri pentru mediul de afaceri, una dintre solutiile propuse fiind si aceea a unei restructurari financiare pentru companiile de stat si cele private. Anuntul a fost facut de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, acesta precizand ca pachetul de masuri pentru companii va fi prezentat luna aceasta.

„In luna mai vom prezenta in mod public un pachet de masuri pentru mediul de afaceri, una dintre solutiile propuse este si aceea a acestei restructurari financiare, mai bine spus, pentru companiile din Romania, pentru cele de stat sau cu capital de stat, cat si cele private”, a spus Eugen Teodorovici, intrebat despre amnistia fiscala.

Intrebat de ziaristii aflati la un eveniment organizat la Brad de ce nu au scazut ratele la creditele ipotecare noi, in baza noului indice de referinta, ministrul Finantelor a raspuns: 

„Nu cred ca cineva a avansat vreun procent, cu cat scad (ratele – n.r.). Noi am spus foarte clar de la Guvern ca in baza noului indice de referinta noile credite vor scadea si s-a dovedit in ultimele zile ca asta a fost si discutia in piata. Numai ca trebuie sa continuam cu discutia aceasta pentru a vedea exact si pentru creditele in derulare ce se poate intampla, astfel incat romanii care au credite in derulare si vor sa refinanteze acele imprumuturi sa aiba si motive sa o faca, adica sa scada ratele, sa poata scapa de anumite costuri administrative care ar fi ocazionate de o refinantare, dadeam ieri exemplu de cheltuieli la cadastru, de costuri notariale”.

Articole asemănătoare

Fond de investitii pentru romanii care lucreaza in strainatate si vor sa isi deschida o afacere

Lucy Ionesco

Dr Catalin Denciu, ranit in incendiul de la spitalul din Piatra Neamt, a fost transferat la Spitalul Militar din Belgia

Teodora Badescu

Presedintele Iohannis va veni cu o varianta de premier dupa ce va purta consultari cu toate partidele. Varianta Dacian Ciolos nu este exclusa

Lucy Ionesco