Legea pensiilor va fi contestata la CCR. PNL: 65% dintre beneficiari vor primi pensia minima
Politica

Guvernul promite pensii dublate, prin noua lege a pensiilor, insa PSD conditioneaza masura de realegerea sa la alegerile parlamentare din 2020

Promisiunile de pensii dublate vor fi greu de susţinut, atrag atentia jurnalistii de Adevărul. Guvernul promite pensii dublate, prin noua lege a pensiilor, însă abia în anul 2021, PSD condiţionând astfel majorările de realegerea sa la alegerile parlamentare din 2020. Totodata, specialiştii avertizează însă că banii pentru o astfel de creştere nu au de unde să fie scoşi.

Ei spun că bugetul asigurărilor sociale nu are cum să suporte astfel de creşteri de pensii, iar Guvernul nu spune de unde va lua banii pentru a le plăti.

Să dublezi cheltuielile cu pensiile în 3 ani de zile este nesustenabil după orice definiţie, iar economia nu are cum să crească într-atât încât să susţină o astfel de dinamică, a declarat pentru „Adevărul” Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. „Practic, până în 2021 cheltuiala cu pensiile s-ar dubla, ceea ce ne arată că avem o creştere foarte mare anuală, în jur de 25%. Orice economist poate să vă spună că este nesustenabil.

Adrian Codîrlaşu, analist economic, spune că atât timp cât bugetul de pensii este în deficit şi orice majorare de pensie se va face pe datorie. Iar Bogdan Glăvan, profesor de economice, susţine că nu poţi să dublezi creşterea pensiilor fără să arăţi de unde să iei încă pe atât resurse financiare. El mai arată că legea este foarte complexă, nu este bazată pe un principiu cap-coadă, are foarte multe devieri şi, astfel, este greu de aplicat şi încarcă inutil.

 

Stiri pe aceeasi tema

Tariceanu si Tudose participa la sedinta BPN a PSD

Ioana Badulescu

Iliescu, despre interviul Der Spiegel: Nu am confirmat ca ar fi existat o inchisoare ilegala CIA in Romania

Cristiana Petrariu Bota

PNL informeaza Comisia de la Venetia despre ultimele doua ordonante date de Guvern pe Justitie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult