Guvernul sesizeaza CCR pe motiv ca Inalta Curte nu a respectat o lege modificata de PSD-ALDE atunci cand a stabilit completul care-l va judeca definitiv pe Dragnea

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 2, 2018 13:18

Guvernul sesizeaza CCR pe motiv ca Inalta Curte nu a respectat o lege modificata de PSD-ALDE atunci cand a stabilit completul care-l va judeca definitiv pe Dragnea

Liviu Dragnea repetă precedentul Kovesi pentru a-şi schimbe completul de judecată. Astfel, Guvernul va sesiza CCR pe motiv că Înalta Curte nu a respectat o lege modificată de majoritatea PSD-ALDE atunci când a stabilit completul care-l va judeca definitiv pe Liviu Dragnea, complet pe care liderul PSD îl consideră defavorabil. E o procedură similară cu cea care a dus la revocarea şefei DNA, subliniază jurnaliştii de la Adevărul.

Liderul PSD Liviu Dragnea nu renunţă la planul de a schimba completul de cinci judecători de la Curtea Supremă care va da sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. În primă instanţă, Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, deci miza procesului final este cu atât mai importantă.

Potrivit informaţiilor obţinute de „Adevărul“, Liviu Dragnea s-a plâns apropiaţilor că a picat la un complet de judecată ostil: din cei cinci judecători, trei sunt mai intransigenţi, iar doi au diverse legături cu PSD. Teoretic, cu actualul complet, Dragnea ar fi mai aproape de puşcărie.

Astfel, liderul PSD încearcă din răsputeri să schimbe completul de judecată, căci oricum nu mai are nimic de pierdut. „În acest moment, are un complet defavorabil cu certitudine. Dacă se trage din nou la sorţi, poate spera că va nimeri mai bine. Dacă va nimeri la fel de rău, asta-i viaţa“, susţin surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.