-2.4 C
România
5 decembrie 2021
Revolutie fiscala! Guvernul anunta modificarea Codului Fiscal: Salariul minim brut creste la 1.900 lei, noi modificari la pensii, taxa de solidaritate, indemnizatia de crestere a copilului si CAS - CASS
Politica

Guvernul va adopta in sedinta de astazi proiectul de buget pe 2018

Guvernul Tudose ar urma sa adopte in sedinta de miercuri proiectul de buget pe 2018, dupa care Parlamentul va stabilit calendarul dezbaterilor. Sedinta de Guvern este programata sa inceapa de la ora 14:00.

Guvernul estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pana la 907,85 miliarde lei (195,5 miliarde euro), potrivit sintezei proiectului de buget pentru anul viitor, realizata de Ministerul Finantelor, ritm in scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

„Pe data de 6, proiectul de buget va intra in sedinta de Guvern si va fi inaintat Parlamentului. Mai departe, Parlamentul sa faca un calendar”, a afirmat, luni, vicepremierul Marcel Ciolacu.

Intrebat care sunt domeniile care vor beneficia de alocari mai mari, Ciolacu a declarat: „Toate vor avea bugete mai mari. Ministerele, cum sunt investitiile la transporturi, vor avea bugete mai mari, Ministerul Sanatatii va avea buget mult mai mare. Mai ales ca are si componenta de investitii. Educatia va avea buget mai mare si Ministerul de Interne va avea bugetul mai mare fata de anul trecut”.

Marcel Ciolacu a sustinut ca investitiile vor fi mai mari decat anul trecut, iar proiectul de buget se bazeaza pe un PIB mai mare.

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul de Externe nu este de acord cu desecretizarea memorandumului privind mutarea ambasadei din Israel la Ierusalim

Ioana Badulescu

Delegatia ALDE care va participa la consultarile de la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

Oprea, intalnire cu Basescu: Nu va pot spune ce am discutat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult