Economie

Guvernul va introduce taxa pe carburanti incepand cu 1 aprilie

Primul ministru Victor Ponta a confirmat aplicarea accizei pe carburanti, incepand cu data de 1 aprilie, insa a tinut sa precizeze ca, transportatorii corecti, neimplicati in evaziune fiscala, vor fi sustinuti cu masuri fiscale care ar urma sa fie introduse in curand.

Ponta a facut acest anunt miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern, informand ca acciza pe carburanti face parte din buget si ca, s-au purtat mai multe discutii cu titularii portofoliilor de la Ministerul Finatelor si Ministerul Transporturilor, referitoare la aplicabilitatea masurii.

„O avem in buget, o aplicam, am discutat impreuna cu Petrescu si sova (ministrul Finantelor si cel al Transporturilor-n.r.) cu reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor, pentru ca, intr-adevar, trebuie sa gasim masuri fiscale care, pe de-o parte, sa pastreze competitivitatea, iar, pe de alta parte, sa combata concurenta neloiala si evaziunea fiscala”, a spus Ponta, in sedinta de guvern.

El a precizat astfel ca Guvernul va adopta un set de masuri prin care „transporatorii corecti, cu facturi” sa poata recupera o parte importanta din acciza care urmeaza sa fie introdusa la carburanti din luna aprilie.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta in care reia cererea privind renuntarea la cresterea anuntata a accizei la carburant, seful statului mentionând ca masura ar genera o presiune mult prea mare si inutila asupra mediului economic si asupra consumatorului.

Potrivit presedintelui, in cazul transportatorilor, cresterea accizei cu 7 eurocenti pe litru va conduce la pierderea competitivitatii la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri, iar in plan intern, aceasta majorare va forta societatile de transport sa transfere aceste costuri asupra beneficiarilor finali, generând, astfel, o crestere a preturilor.

Miercuri dimineata, premierul Ponta a afirmat ca presedintele Traian Basescu trebuie sa indice si sursa prin care poate fi acoperite veniturile lipsa care ar rezulta din renuntarea accizei la carburanti, daca nu vrea sa fie doar un demagog pe final de mandat, pregatit de pensie.

Stiri pe aceeasi tema

Romania, printre putinele tari din UE care castiga in materie de fonduri de coeziune. Propunere facuta la Strasbourg: 5 miliarde de euro in plus pentru tara noastra

Ioana Badulescu

Ghita Ciobanul – cea mai eficienta campanie de publicitate din ultimul an.

Teodora Badescu

Bianca Tudor, presedinte ELITE Business Women: Cei care au avut succes in afaceri se asculta unii pe altii si lucreaza impreuna, nu in concurenta

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult