Guvernul va trebui sa se imprumute pentru a plati salariile si pensiile, sustine un fost sef al ANAF

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 8, 2018 14:02

Guvernul va trebui sa se imprumute pentru a plati salariile si pensiile, sustine un fost sef al ANAF

Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, sustine ca Guvernul va trebui sa se imprumute pentru a plati salariile si pensiile, deoarece incasarile pe luna august au inregistrat un minus de un miliard de lei. 

”Iar trebuie sa se imprumute pentru banii de pensii si salarii! Va spuneam acum cateva zile ca incasarile din iulie sunt conjuncturale si ca cel mult vor mai scoate camasa si in august, pentru ca, in realitate, economia romaneasca e bolnava si nu s-a dezvoltat sanatos. Va anunt ca am gresit. Incasarile din august sunt cu un miliard de lei sub program”, a scris Diaconu, pe Facebook.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a recunoscut, zilele trecte, ca institutia mai are nevoie de bani pentru a plati pensiile si salariile.

”Acum suntem in situatia ca mai este nevoie de bani de pensii. De ce? Pentru ca in luna iulie a mai aparut o lege adoptata de Parlament, care la grupele I si II de munca crestea veniturile pensionarilor. Automat cand creezi bugetul Romaniei, nu poti decat sa aplici legislatia de la momentul respectiv. Legea aparand in iulie, noi avem nevoie de bani care sunt dati la rectificare”, a declarat ministrul Olguta Vasilescu in urma cu cateva zile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.