-1.5 C
România
1 decembrie 2020
Orchestra Nationala Radio va invita la un concert de exceptie cu Prokofiev si Ceaikovski in program
Life

Guvernul vrea sa construiasca o noua sala de concerte in Bucuresti

Guvernul Ciolos va avea ca prioritate construirea unei noi sali de concerte in Bucuresti. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat luni că proiectul de construire a unei noi sali de concerte in Bucuresti va deveni o prioritate a Guvernului, precizand ca Festivalul Enescu trebuie sa se mute dintr-o sala de congrese intr-o sala de filarmonie.

„Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (…) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu — n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie. Într-o sală construită în mijlocul Bucureștiului, cu un proiect de arhitectură nou, cu o acustică special studiată într-una dintre clădirile care va deveni o clădire emblematică a Bucureștiului”, a afirmat Alexandrescu, citat de Agerpres.

Anuntul ministrului Vlad Alexandrescu a fost facut la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

Ministrul Culturii a adăugat că statutul muzicianului în România „ar trebui regândit, adus la o nouă identitate”. „Sunt oameni care trebuie protejați, care trebuie înțeleși și ajutați”.

Stiri pe aceeasi tema

Ionela Prodan a murit. Anamaria Prodan a facut anuntul pe Facebook: Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor!

Ioana Badulescu

MPFM SEZON 3. Sorin si Claudia au hotarat sa se casatoreasca in cel mai scurt timp

Delia Ion

Xenia Deli, noua iubita a lui Justin Bieber? Tanara este din Rep. Moldova si apare in cel mai nou videoclip al lui Justin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult