Turism

Hallstatt, cel mai frumos oras din Austria si cel mai vechi asezamant din Europa. FOTO

Hallstatt este un mic oraș din Austria situat pe malul lacului cu același nume, situat în Salzkammergut, în statele federale in Austria de Sus. Hallstatt este unul dintre cele mai pitorești orase din Austria, dacă nu chiar din întreaga lume.  Situat între Salzburg şi Graz, în Salzkammergut Lake District, Hallstatt este un orăşel cu privelişti care îţi taie respiraţia. Considerat a fi cel mai vechi aşezământ din Europa care încă este locuit, Hallstatt face parte din patrimoniul UNESCO şi este o atracţie turistică importantă a Austriei. 

Numele său este „împrumutat” din cultura Hallstatt – cultura predominantă a Europei Centrale în timpul Erei Fierului -, iar în oraş a fost descoperit un cimitir vechi care se spune că datează din acea perioadă. Cunoscut şi sub numele de „Perla Austriei”, Hallstatt este cu adevărat spectaculos datorită statutului de „gardian al lacului Hallstättersee” şi al munţilor care îl înconjoară.

Citeste si: DESCOPERA FRANTA! Chateau d’Alteville, o bijuterie rurala din nord-estul Frantei. Locul ideal pentru romantici! VIDEO

Cele mai frumoase locuri din Transilvania. Galerie foto

O jumătate de oră este suficientă pentru a străbate la pas oraşul dintr-o parte în alta. De asemenea, străbaterea oraşului pe jos s-ar putea să fie chiar o necesitate deoarece din mai şi până în octombrie maşinile nu au voie să circule între orele 10:00 şi 17:00. Hallstatt mai este cunoscut şi datorită primei mine de sare din lume şi peşterilor de sare uluitoare care pot fi vizitate de către turişti.

De asemenea, peşterile de gheaţă sunt la fel de grozave. Sunt destule lucruri de făcut în acest mic orăşel, iar printre cele mai populare activităţi sunt plimbările cu barca, drumeţiile sau vizitarea minelor de sare ori peşterilor de gheaţă.

Sursa: calator.org

Turism pentru persoanele singure. Te intorci din vacanta nu doar cu amintiri frumoase, ci si cu prieteni noi

Stiri pe aceeasi tema

Mantasaly Resort, complexul hotelier al lui Radu Mazare din Madagascar, a intrat in circuitul turistic. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Soci – Сочи, orasul din Rusia supranumit capitala neoficiala a Rivierei caucaziene

Cristiana Petrariu Bota

Traditii de Craciun la Cavnic. Daca ii vezi pe brondosi, vei avea noroc in noul an!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult