6.7 C
România
19 octombrie 2021
PROGRAM MAGAZINE SI MALL BUCURESTI DE CRACIUN 2015 - DECEMBRIE 2015 SI REVELION - IANUARIE 2016. PROGRAM MEGA MALL, AFI COTROCENI, BANEASA, PROMENADA MALL
Social

Hipermarketurile ar putea fi inchise in weekend, la propunerea Ministerului Agriculturii. Reactii

Hipermarketurile ar putea fi inchise in weekend, la propunerea Ministerului Agriculturii, care vrea in acest fel sa dea o sansa comerciantilor mici. Este Romania pregatita pentru weekend fara hipermarketuri? Analistii sunt sceptici si afirma ca masura inseamna somaj si venituri mai mici din taxe si impozite.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a propus inchiderea hipermarketurilor la sfarsit de saptamana pentru a sustine comerciantii mici si o pondere de 51% produse romanesti in magazine. Analistii acestui domeniu critica intentia demnitarului.

Profesorul Mircea Cosea a declarat pentru Romania Libera ca este dificil de impus astfel de reguli pe o piata libera, care functioneaza pe principiile si valorile UE, iar Romania ar atenta astfel la libera concurenta.

„Cred că e o idee greşită. Problema s-ar pune dacă mediul economic românesc ar fi diferit de cel de azi, dacă ar exista o politică a statului de sprijinire a producătorilor mici şi mijlocii din agricultură şi din industria agroalimentară. Ca să nu vorbească în gol, domnul ministru poate îmbunătăţi responsabilitatea hipermarketurilor faţă de cumpărători”, a declarat Mircea Cosea.

„Eronat, absolut eronat”, a comentat cu duritate si analistul de politici agricole Mihai Lungu. „Inseamna somaj. Daca hipermarketurile isi reduc orele de munca, disponibilizeaza personal. Daca ele au vanzari mai mici, scad veniturile din taxe si impozite. Hipermarketurile, prin definitie, sunt zone economice de unde statul ia taxe si impozite”, a comentat acesta pentru Romania Libera.

Mihai Lungu este cunoscut si ca intreprinzator privat in industria agroalimentara si a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, susţine închiderea supermarketurilor în weekend şi o prezenţă de 51% a produselor româneşti în aceste magazine.

„Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puţin înţeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend şi la o oră târzie. Haideţi să discutăm. Cred că dânşii trăiesc foarte bine în România şi atunci haideţi să facem apel la dânşii şi să facem front comun”, a spus Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei.

Stiri pe aceeasi tema

LOTO din 30 august 2015. Rezultate la Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc

Cristiana Petrariu Bota

Daniel Horodniceanu, aviz pozitiv ca sef DIICOT: Trebuie modificata competenta DIICOT

Cristiana Petrariu Bota

Trenuri anulate vineri, 2 martie, de CFR Calatori. Totusi, trenurile intra treptat in graficul normal de circulatie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult