HORIA GEORGESCU
Social

Horia Georgescu, fostul sef al ANI, ramane in arest

Decizia luata vineri de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie  ramane definitiva. Astfel, fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate-Horia Georgescu, fostul vicepresedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP-Mihnea Remus Iuoras , Ingrid Luciana si  Popa Mocanu (fosti colegi din aceeasi Comisie pentru stabilirea despagubirilor din cadrul ANRP), cat si evaluatorii Gheorghe Visoiu și Alexandru Florin Hanu raman in arest.

In ceea ce ii priveste pe evaluatorii Dorin Cornel Drula si Neculai Nistor, acestia vor ramane in continuare in arest la domiciliu.

Horia Georgescu, acuzat ca a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP, cele trei infractiuni de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave aducand un prejudiciu de 75 milioane de euro, a fost arestat pe 18 martie de procurorii DNA.

„Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a emis in cazul celor 3 dosare titluri de despagubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor si nici prevederile art. 10 alin. 6 si 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, precum si unele masuri adiacente, supraevaluand bunurile imobile respective cu suma totala de aproximativ 75.000.000 euro, cu aceasta suma fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obtinerea unor despagubiri necuvenite de catre titularii si cesionarii drepturilor de despagubire”, au aratat procurorii DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Teatrul de Stat Constanta, in atentia consilierilor judeteni. Dana Dumitrescu vrea sa revina la conducerea institutiei

Ioana Badulescu

Dragos Patraru, dupa decizia CCR privind abuzul in serviciu: Productia de corupti merge mai departe

Cristiana Petrariu Bota

COD RUTIER 2015 – PERMISE AUTO 2015: Modificari la permisul de conducere. Cum obtii permisul auto din 5 octombrie 2015

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult