11.4 C
România
28 octombrie 2021
Mamaia - Maratonul Nisipului
Turism

Hoteluri de pe litoral, inchise de Ministerul Turismului din cauza conditiilor deficitare

Mai multe hoteluri de pe litoral au fost inchise de Ministerul Turismului din cauza conditiilor deficitare pe care le ofereau turistilor. Reprezentantii Ministerul Turismului au retras certificatul de clasare in cazul a zece hoteluri din judetul Constanta si din Baile Herculane. De asemenea, au fost aplicate amenzi.

Decizia a venit dupa ce un control efectuat in perioada 05-10 iulie 2017, care a scos la iveala ca unitatile de cazare erau intr-o stare deplorabila.

„La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiente printre care: fatada deteriorata, mobilier uzat fizic si moral, instalatii si obiecte sanitare din baile aferente spatiilor de cazare uzate si patate, mocheta holurilor de acces catre spatiile de cazare si cea din spatiile de cazare uzata si deteriorata, saltele uzate, deteriorate si patate, tamplaria, feroneria ferestrelor si usile spatiilor de cazare, uzate.

Deficientele mentionate au fost consemnate si in procesele verbale intocmite in anii anteriori, masurile dispuse initial in acestea nefiind respectate”, se precizeaza in comunicatul transmis de Ministerul Tursimului.

In urma verificarilor Directiei Control din cadrul Ministerului Turismului au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 50.000 lei si cu retragerea certificatului de clasificare urmatoarele unitati de cazare: National si Unirea din Mamaia, Banat din Olimp, Clabucet, Romanta, Balea, Terra, Caraiman, Craiova si Slatina din Neptun si Cerna (Baile Herculane).

Potrivit unei Hotarari de Guvern, este interzisa functionarea structurilor de primire turistice fara certificate de clasificare”.

Stiri pe aceeasi tema

CRACIUN 2017 in stil eco, o campanie care poate proteja mii de brazi naturali sa fie smulsi din padurile Romaniei

Ioana Badulescu

Primul hotel din Romania care accepta plata cu Bitcoin se afla pe Transalpina

Ioana Badulescu

Therme Bucuresti, vizat de o investigatie a CNCD, in urma unor sesizari privind discriminarea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult