Breaking News

IARNA PESTE ROMANIA. Autostrada Soarelui a fost deschisa, insa se circula in convoaie – UPDATE

Iarna a cuprins Romania, ninsorile si viscolul creand probleme pe drumurile din tara, multe dintre acestea fiind inchise din cauza nametilor. Autostrada Soarelui a fost inchisa aproximativ 24 de ore, in timp ce judetul Tulcea a fost practic paralizat, dupa ce autoritatile au decis inchiderea temporara a traficului auto pe tronsonul Somova-Isaccea de pe DE 87, din cauza viscolului si ninsorilor. Probleme sunt si in traficul feroviar, trenurile inregistrand intarzieri semnificative. De asemenea, scolile, liceele si gradinitile din Bucuresti si 16 judete au fost inchise luni, 17 ianuarie, insa cele mai multe dintre acestea vor fi redeschise marti. Meteorologii avertizeaza ca gerul va cuprinde intreaga tara, dupa ninsori fiind asteptate temperaturi care vor cobori si sub minus 20 grade Celsius. Asadar va urma o noua saptamana de iarna severa. Mai jos va prezentam datele din trafic.

Luni dupa-amiaza fost reluată circulaţia rutieră pe Autostrada A2, sectorul Bucureşti – Lehliu, în ambele sensuri, cu precizarea că traficul se desfăşoară controlat, cu echipaje de poliţie care însoţesc coloanele de autovehicule. Este în continuare închis tronsonul Lehliu – Feteşti al acestei autostrăzi.

UPDATE ora 19.30 – SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 19:15

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că a fost reluată circulaţia rutieră pe Autostrada A2, sectorul Bucureşti – Lehliu, în ambele sensuri, cu precizarea că traficul se desfăşoară controlat, cu echipaje de poliţie care însoţesc coloanele de autovehicule. Este în continuare închis tronsonul Lehliu – Feteşti al acestei autostrăzi.

În judeţul Vrancea a fost deschis DN2N Bogza – Dumbrăveni.

Vezi daca se fac ore marti, 19 ianuarie 2016. Situatie scoli pentru Bucuresti, Ilfov, Galati, Giurgiu, Dambovita, Olt si Vaslui

DRUMURI INCHISE LUNI, 18 IANUARIE 2016. DATE INFOTRAFIC

În judeţul Vaslui, pe DN24A Vetrişoaia – Huşi, este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Tronsonul Vetrişoaia – Murgeni este în continuare închis. Tot în judeţul Vaslui, pe tronsonul Simila – Murgeni al DN24A se menţine restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone.

Sunt, în continuare, închise, următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

DN23A Gologanu – Ciorăști (județul Vrancea);
DN11A Bârlad (județul Vaslui) – Podu Turcului (județul Bacău);
DN24A Murgeni – Berezeni – Vetrişoaia (județul Vaslui);
DN26 Murgeni – Blăgești (județul Vaslui);
DN3 Lehliu (jud. Călărași) – Călărași (jud. Călărași) – Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța);
DN22D Măcin – Cerna (județul Tulcea);
DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
DN22A pe tronsoanele Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța) şi Cataloi – Nicolae Bălcescu (jud.Tulcea);
DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila) şi Isaccea – Somova (jud.Tulcea);
DN21A Bărăganul (județul Brăila) – Țăndărei (județul Ialomița);
DN23B Măicănești (jud. Vrancea) – Ciorăști (jud. Vrancea);
DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud. Galați).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Din pricina vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

UPDATE LUNI, ORA 10.30: A2 este oficial deschisa, insa practic se circula doar in convoaie. Autostrada Soarelui si zeci de drumuri nationale sunt in continuare inchise, din cauza viscolului si a troienelor. In afara localitatilor, vantul inca bate cu putere si muta, pe sosea, zapada care se aseaza in strat gros, de pana la 3-4 metri.

Oficial, A2 a fost deschisa luni dimineata, insa cand soferii au ajuns la intrarea pe autostrada, au dat peste echipaje ale Politie Rutiere care le-au interzis accesul, relateaza corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta. Explicatia este ca, desi s-ar fi lucrat toata noaptea la deszpezire, zapada viscolita de pe camp continua sa ajunga pe sosea, iar riscul de accidente este destul de mare. Sunt insa si vesti bune: agentii de la Rutiera au decis sa formeze convoaie de 100-150 de masini pana la 3,5 tone care vor pleca grupate catre Lehliu. De acolo, autostrada este in continuare inchisa. Luni dupa-amiaza ar putea fi deschise si alte portiuni, insa momentan intre Lehliu si Constanta nametii fac imposibila utilizarea autostrazii.

Situatia drumurilor la ora 10:12:
Nicio persoana din judetul Tulcea nu mai poate parasi judetul, dupa ce autoritatile au decis inchiderea temporara a traficului auto pe tronsonul Somova-Isaccea de pe DE 87, din cauza viscolului si ninsorilor. O singura localitate din judet, Smardan, nu este alimentata cu energie electrica.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Delta, circulatia autovehiculelor a fost inchisa luni, incepand cu ora 9.30, atat pe segmentul de sosea amintit, cat si pe tronsonul Cataloi-Nalbant-Nicolae Balcescu, DN 22A Tulcea-Bucuresti.

HotWeek.ro iti recomanda si: SCOLI, GRADINITE SI LICEE INCHISE IN BUCURESTI SI 16 JUDETE. SCOLILE RAMAN INCHISE SI MARTI, 19 IANUARIE?

DRUMURI INCHISE LUNI, 18 IANUARIE 2016. DATE INFOTRAFIC

TRENURI ANULATE SI CU INTARZIERI LUNI, 18 IANUARIE. DATE CFR CALATORI. Rapidul Arad – Bucuresti – Constanta are intarzieri mari

„La aceasta ora, doar localitatea Smardan nu este alimentata cu energie electrica”, se arata intr-un comunicat al ISU Delta Tulcea. De altfel, inca din prima parte a zilei de duminica, membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) de pe langa Prefectura judetului Tulcea au decis suspendarea temporara a traficului auto pe acelasi DN 22A, la limita cu judetul Constanta, precum si pe un tronson aflat la limita cu acelasi judet de pe drumul national Tulcea-Constanta.

Si pe alte tronsoane de pe 9 drumuri judetene circulatia autoturismelor a fost suspendata temporar din cauza viscolului si a ninsorilor abundente. Circulatia autoturismelor va fi reluata dupa imbunatatirea conditiilor meteorologice, pana atunci autoritatile recomandandu-le tulcenilor sa nu plece la drumuri lungi decat in situatii de stricta necesitate.
Potrivit unui comunicat de presa al Prefecturii judetului Tulcea, s-a dispus suspendarea temporara a probei practice din procedura de examinare a candidatilor la permisul de conducere, acestia urmand sa fie reprogramati incepand de luna viitoare.
Intarzieri de peste 2 ore, la doua trenuri Galati-Bucuresti
Trenul IR 1772 Galati-Urziceni-Bucuresti, care trebuia sa ajunga in Gara de Nord la 08:50, are interziere 145 de minute. De asemenea, trenul R 7002 Galati-Urziceni-Bucuresti are o intarziere de 135 de minute, potrivit tabelei CFR.
Situatia drumurilor la ora 9:45:
Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca a fost redeschis DN41 Oltenita – limita cu judetul Giurgiu.
De asemena, a fost redeschis si tronsonul DN2A Slobozia – Harsova.
Situatia drumurilor la ora 9:35:
Centrul INFOTRAFIC al Politiei Romane informeaza ca, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, circulatia rutiera este, in continuare, intrerupta pe Autostrada A2, pe sectorul Bucuresti – Fetesti si pe mai multe tronsoane ale unor drumuri nationale:
DN23A Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea);
DN11A Barlad (judetul Vaslui) – Podu Turcului (judetul Bacau);
DN24A Murgeni – Berezeni – Husi (judetul Vaslui);
DN26 Murgeni – Blagesti (judetul Vaslui);
DN3 Lehliu (jud. Calarasi) – Calarasi (jud. Calarasi) – Ostrov (jud. Constanta) – Baneasa (jud. Constanta);
DN41 Oltenita (judetul Calarasi) – limita cu judetul Giurgiu;
DN22D Macin – Cerna (judetul Tulcea);
DN22F Horia – Nalbant (judetul Tulcea);
DN22A Topolog (jud. Tulcea) – Harsova (jud. Constanta);
DN22 pe tronsoanele Ramnicu Sarat (jud. Buzau) – Braila (jud. Braila) si Baia (jud. Tulcea) – Sibioara (jud. Constanta);
DN2B Buzau – Braila;
DN21A Baraganul (judetul Braila) – tandarei (judetul Ialomita);
DN2 Buzau – Ramnicu Sarat (jud. Buzau);
DN2C Costesti (jud. Buzau) – Grivita (jud. Ialomita);
DN23B Maicanesti (jud. Vrancea) – Ciorasti (jud. Vrancea);
DN2N Bogza (jud. Vrancea) – Dumbraveni (jud. Vrancea);
DN3A Lehliu-Gara (jud. Calarasi) – Fetesti (jud. Ialomita);
DN3B Fetesti – intersectie cu DN2A;
DN24D Cuca (jud. Galati) – Tulucesti (jud. Galati).
In judetul Vrancea, traficul rutier pe DN24 Tisita – Tecuci este oprit la 200 de metri de limita cu judetul Galaţi, din cauza unui autotren care a derapat si a blocat drumul national mentionat.

In judetul Vaslui, pe DN24A Simila – Murgeni a fost instituita restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 3,5 tone.

Din cauza caderilor de pietre de pe versanti, traficul rutier este intrerupt pe DN57 Cozla – Svinita, in judetul Caras-Severin.

Din pricina vantului puternic, sunt suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra.

UPDATE DUMINICA SEARA: Mai multe drumuri si autostrazi sunt inchise, ninge abudent pe A1, A2 si A3. Drumul european E85 a fost inchis. Nu se circula spre Moldova si nici spre Constanta, practic Bucurestiul este izolat. Drumul DN2A care leaga Buzau de Vrancea a fost inchis in urma cu putin timp, la fel pe Autostrada Soarelui spre Constanta nu se circula intre Bucuresti si Fetesti. In judetul Buzau mai multe masini sunt blocate. Drumul E85 pe sectorul Buzau – Ramnicu Sarat, pe care sunt blocate mai multe masini, a fost inchis. Lista completa a drumurilor inchise o puteti afla mai jos.

De asemenea, cursele aeriene inregistreaza intarzieri si de 150 de minute pe aeroportul Otopeni, trenurile inregistreaza intarzieri majore.

Mai multi romani sunt blocati in nameti in Bulgaria, la cativa kilometri de granita. Precizam ca traficul a fost restrictionat la granita cu Bulgaria pentru autovehiculele de mare tonaj, pentru ca si in aceasta tara sunt probleme cu vremea.

INFOTRAFIC – SITUAŢIA TRAFICULUI PE DRUMURILE DIN TARA, DATE ACTUALIZATE

UPDATE – SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 19.00: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada A2, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Fetești.

De asemenea, nu se circulă pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

DN3 Lehliu (jud. Călărași) – Călărași (jud. Călărași) – Ostrov (jud. Constanța) – Băneasa (jud. Constanța); pe tronsonul Brănești (jud. Ilfov) – Lehliu (jud. Călărași) a fost reluată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone;
DN22D Măcin – Cerna (județul Tulcea);
DN22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);
DN22A Topolog (jud. Tulcea) – Hârșova (jud. Constanța);
DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila) și Baia (jud. Tulcea) – Sibioara (jud. Constanța);
DN2B Spătaru (jud. Buzău) – Buzău – Brăila;
DN2A pe tronsoanele Urziceni (jud. Ialomița) – Slobozia (jud. Ialomița) – Hârșova (jud. Constanța) – Mihail Kogălniceanu (jud. Constanța);
DN21 Călărași (jud. Călărași) – Slobozia (jud. Ialomița) – Brăila;
DN21A Slobozia (județul Ialomița) – Bărăganul (județul Brăila);
DN2 Urziceni (jud. Ialomița) – Buzău (jud. Buzău) – Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – limită județul Vrancea; pe sectorul București – Urziceni pot circula doar autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone;
DN2C Costești (jud. Buzău) – Grivița (jud. Ialomița);
DN5B Giurgiu (jud. Giurgiu) – Ghimpați (jud. Giurgiu);
DN41 Chirnogi (jud. Călărași) – Băneasa (jud. Giurgiu);
DN23B Măicănești (jud. Vrancea) – Ciorăști (jud. Vrancea);
DN2N Bogza (jud. Vrancea) – Dumbrăveni (jud. Vrancea);
DN3A Lehliu-Gară (jud. Călărași) – Fetești (jud. Ialomița);
DN3B Fetești – intersecție cu DN2A;
DN24D Cuca (jud. Galați) – Tulucești (jud. Galați).

Din cauza căderilor de pietre de pe versanți, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

În județul Argeș, pe DN73 Câmpulung – Brașov, tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile este instituită restricție de tonaj (peste 7,5 tone) pe tronsonul Valea Mare –Pravăț – Fundata.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

Infotrafic recomanda conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate de ninsori, iar în cazul în care călătoria nu poate fi amânată, să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

UPDATE – SITUAŢIA TRENURILOR CFR CALATORI LA ORA 19.00: Circulație feroviară adaptată condițiilor de iarnă – 17 ianuarie, ora 19.00 

Incepand cu ora 18h15 intre Urziceni si Slobozia se circula cu antemergator „Plug de zapada”. In zonele afectate de viscol si ninsori s-a circulat si se mai circula si la aceasta ora cu locomotive Diesel.

Reintrarea trenurilor in graficele normale de circulatie se va putea realiza treptat, in perioada urmatoare, in functie de evolutia conditiilor meteo.

Pentru a permite intervenția cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei trenurilor, in cursul acestei zile, au fost anulate 55 de garnituri. Traficul de pasageri a fost preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in grafice.

Deranjamentul înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord a generat intarzieri de peste 60 de minute, atat la sosirea cat si la plecarea trenurilor in / din Bucuresti.

Sunt posibile si alte modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor să acceseze informatii legate de situatia circulatiei trenurilor, astfel:
la numerele de telefon de la stațiile CFR care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice – http://www.cfrcalatori.ro/148
informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor sunt disponibile pe site-ul companiei de Infrastructură www.cfr.ro, accesând link-ul http://cfr.ro/index.php/cauta-tren, iar pasagerii care pornesc în călătorie din gările București Nord, Brașov, Craiova şi Timișoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren, prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.
De asemenea, pot fi accesate informatii si prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarna: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

UPDATE – CUM CIRCULAU TRENURILE LA ORA 16.00 – update 17 ianuarie ora 16h00

Traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vânt de până la 80 km/h, graficul trenurilor fiind însă adaptat pentru a asigura legătura pe calea ferată cu toate centrele urbane, îndeosebi cu cele din sud-estul țării.

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, a fost redus doar numărul de trenuri care asigurau circulația la nivel local pe anumite segmente de cale ferată de pe o magistrală, măsură care a permis astfel continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire în aceste ferestre de grafic.

Menționăm faptul că între București – Constanța (și retur) au circulat până la această oră, 5 perechi de trenuri, fiind redus doar numărul garniturilor care opreau în stațiile intermediare de pe această magistrală, călătorii fiind preluați de trenurile rămase în circulație.

La ora 14.00 a plecat un tren de călători din București cu destinația Constanța, următorul tren fiind programat să plece din Gara de Nord tot cu destinația Constanța la ora 16.00, iar de la Constanța spre Capitală este programat un tren la ora 17.00, iar următorul la ora 19.00.

Până la ora 15.00, pe următoarele 10 tronsoane din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost redus numărul de trenuri, dar se asigură continuitate în graficul de circulație:

– București Nord – Constanța
– București Obor – Constanța
– Constanța – Mangalia
– Constanța – Țăndărei
– Țăndărei – Fetești
– Ciulnița – Slobozia Veche
– Calarasi Sud – Ciulnita
– Tulcea – Medgidia
– București Nord – Târgoviște
– Tecuci – Iași.

Pe segmentele de cale ferată București – Lehliu, Urziceni – Slobozia și Videle – Giurgiu acționează și la această oră plugurile pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

De asemenea, menționăm faptul că, echipele de intervenții au acționat și pentru remedierea deranjamentului tehnic înregistrat la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact din Gara de Nord, aferente peroanele 5-14, lucrările de remediere fiind finalizate în jurul orei 13.50. Deranjamentul s-a produs pe fondul depunerii unor cantități mari de zăpadă viscolită peste liniile de contact din zona Pasajului Grant și a Podului Basarab.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

UPDATE INFOTRAFIC Ora: 13.45 – Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Fetești. Potrivit unei actualizari ulterioare, nu se circula pe E85, intre Buzau si Ramnicu Sarat.

HotWeek.ro iti recomanda si: Scoli, gradinite si licee inchise pe 18 ianuarie 2016 in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si posibil in Buzau, Galati, Dolj si Ialomita

Curse aeriene anulate pe Aeroportul Otopeni. Zborurile spre Istanbul si Moscova, anulate pe 17 ianuarie 2016

De asemenea, nu se circulă pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale:

DN22A Izvorul Corbului (jud. Tulcea) – Saraiu – Hârșova (jud. Constanța);
DN22 pe tronsoanele Râmnicu Sărat – Brăila și Baia (jud. Tulcea) – Sibioara (județul Constanța);
DN2A pe tronsoanele Slobozia – Urziceni (județul Ialomița) și Hârșova – Mihail Kogălniceanu (județul Constanța);
DN3 Centura București – Călărași – vama Ostrov – Băneasa (județul Constanța);
DN21 Slobozia – Călărași;
DN21A Țăndărei – Bărăganul;
DN2 Afumați – Urziceni – Buzău – Râmnicu Sărat – limita cu jud. Vrancea;
DN2C Costești (jud. Buzău) – Slobozia;
DN2B Spătaru – Buzău și Buzău – Brăila;
DN5B Giurgiu – Ghimpați, în județul Giurgiu;
DN41 Oltenița (jud. Călărași) – Daia (jud. Giurgiu);
DN23B Măicănești – Ciorăști, în județul Vrancea;
DN2N Bogza – Dumbrăveni, în județul Vrancea;
DN3A Fetești – Lehliu-Gară (jud. Călărași);
DN4 București – Oltenița.

Din cauza căderilor de pietre, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Cozla – Șvinița, în județul Caraș-Severin.

Din pricina viscolului, în județul Argeș, pe DN73 Câmpulung – Brașov este instituită restricție de tonaj (7,5 tone) pe tronsonul Valea Mare-Pravăț – Fundata.

Potrivit informațiilor primite de la Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră (vânt puternic).

Având în vedere avertizarea cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele afectate decât dacă este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

HotWeek.ro iti recomanda si: INFOTRAFIC. Drumuri si autostrazi inchise si blocate duminica, 17 ianuarie 2016

CFR Calatori: Trenuri anulate sau cu intarzieri din cauza zapezii

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

TRENURI ANULATE SAU CARE INREGISTREAZA INTARZIERI  – DATE CFR CALATORI

Circulatia trenurilor este adaptata conditiilor de ninsori si viscol puternic. CFR Calatori recomanda pasagerilor să nu plece din localităţile de domiciliu decât dacă sunt nevoiţi, deoarece mai multe trenuri inregistreaza intarzieri din cauza nametilor.

In zonele afectate de viscol si ninsori, pentru a permite intervenția cu utilaje si pentru adaptarea circulatiei, s-a luat decizia anularii a peste 30 de garnituri, urmand ca traficul de pasageri sa fie preluat, in masura posibilitatilor, de celelalte trenuri ramase in graficele de circulatie.

Pentru zonele afectate de viscol si ninsori, s-a luat decizia anularii unor garnituri, urmand ca traficul de pasageri sa fie preluat de celelalte trenuri ramase in graficul de circulatie.
– IR 1581 Bucuresti Nord (plecare ora 07:31)– Constanta
– IR 1580 Constanța (plecare ora 08:40) – București Nord
– IR 1582 Constanța (plecare ora 13:00) – București Nord
– IR 1585 București Nord (plecare ora 14:00) – Constanța
– IR 1588 Constanța (plecare ora 18:50) – București Nord
– R 8011 București Obor – Fetești este anulat si CIRCULĂ SUPLIMENTAR un tren București Obor – Fetești, cu plecare din București Obor ora 10.00.
– R 8012 si R 8014 Fetesti – Bucuresti Obor
– R 8580 si R 8581 Ciulnita – Slobozia Veche si retur
– R 8443 si R 8592Ciulnita – Calarasi Sud si retur
– R 8002 si R 8001 București Obor – Constanța si retur
– R 9362 Alexandria – Roșiori Nord
– R 8201 si R 8202 Buzău – Constanța si retur
– R 8653 Medgidia – Tulcea Oraș
– R 8654 Tulcea Oraș – Medgidia
– R 8121 București Nord – Slobozia Veche
– R 8124 Slobozia Veche – București

De asemenea, trenurile spre si dinspre sudul si estul tarii inregistreaza intarzieri la sosirea/plecarea din gari.

VREMEA IN ZILELE URMATOARE

Codul Portocaliu a fost restrans si nu mai este valabil in Bucuresti, insa a ramas valabil in 8 judete din sudul si sud-estul tarii. Este vorba de Constanta, Tulcea, Ialomita, Calarasi, Galati, Buzau, Vrancea pana la ora 18.00.

Pana luni la ora 18.00 vantul va spulbera zapada si va continua sa ninga. De luni vine gerul, vor fi temperaturi negative in toata tara, inclusiv in Bucuresti.

Potrivit meteorologilor, vom avea iarna aspra la inceputul saptamanii viitoare. Saptamana viitoare vine cu temperaturi sub limita inghetului atat noaptea, cat si ziua. Minimele vor cobori sub minus 10 grade in toata tara. Va mai ninge in special in Moldova si Dobrogea, dar si in centrul tarii. Va urma o saptamana de iarna severa.

Si in Bucuresti va fi frig saptamana viitoare, fiind asteptate temperaturi si de minus 19 grade.

COD GALBEN SI COD PORTOCALIU

In vigoare de duminica 17.01 ora 12 pana duminica 17.01 ora 18
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol;

COD GALBEN

În a doua parte a zilei de duminicã, 17 ianuarie în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curburã va continua sã ningã moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzãu, Brãila, Ialomiţa, Cãlãraşi, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului la rafalã va depãşi 70…80 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m.

COD GALBEN In vigoare de duminica 17.01 ora 18 pana luni 18.01 – ora 18
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori;

În intervalul menţionat în estul şi sud-estul ţãrii, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însã vântul va mai prezenta intensificãri cu viteze la rafalã de 50…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zãpada depusã anterior.

Notã: În urmãtoarele zile, scãderea de temperaturã va continua şi va fi accentuatã, astfel cã vremea va deveni geroasã în cea mai mare parte a ţãrii.

Related posts

Presedintele Iohannis il convoaca pe ministrul de Externe la Palatul Cotroceni in scandalul mutarii ambasadei SUA la Ierusalim

Ioana Badulescu

Ungaria decide prin referendum daca accepta cotele impuse de UE in privinta refugiatilor

Delia Ion

Ziua Cartitei, punct si de la capat pentru Grecia? Creditorii au toate sansele sa nu-si mai vada banii daca Grecia inlocuieste vechile datorii cu unele noi

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult