Iasi, capitala istorica a Romaniei! Presedintele Iohannis se afla la Iasi cu prilejul zilei sarbatorii Unirii Principatelor

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 23, 2019 19:22

Iasi, capitala istorica a Romaniei! Presedintele Iohannis se afla la Iasi cu prilejul zilei sarbatorii Unirii Principatelor

Presedintele Klaus Iohannis este prezent la Iasi miercuri, cu o zi inaintea manifestarilor oficiale organizate in oras cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane. Seful statului a depus o coroana de flori la mormantul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Manastirea „Sfintii Trei Ierarhi”, din Iasi. La ora 18:00, presedintele Iohannis va fi prezent la evenimentul organizat cu prilejul declararii Municipiului Iasi „Capitala Istorica a Romaniei”, la Palatul Culturii din Iasi.

Conform programului anuntat de Administratia Prezidentiala, seful statului va participa la Ceremonia semnarii decretelor de decorare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Iasi, a Complexului Muzeal National „Moldova” din Iasi si a Operei Nationale Romane din Iasi.

De asemenea, va avea loc inmanarea copiei Decretului de promulgare a Legii pentru declararea Municipiului Iasi „Capitala Istorica a Romaniei”; iart presedintele va rosti o alocutiune.

Istoricii dar si alte personalitati ale municipiului ca si oamenii obisnuiti vor ca rolul istoric al Iasului sa fie dublat de masuri concrete care sa duca la dezvoltarea Iasului dar si a regiunii Moldova.

Asociatia Moldova vrea autostrada compusa din primarii Iasiului, Sucevei, Romanului, Piatra Neamt, Vatra Dornei, Cimpulung, Botosani au anuntat ca actul de infiintare va deveni realitate in primul trimestru al acestui an. Descentralizare este cuvantul de ordine. Primarul din Vatra Dornei a spus ca e neveoie de autostrada dar si de “o autostrada a gazului” pentru ca oamenii asteapta din perioada comunismului sa aiba gaz

Si primarul din Cimpulung s-a plins ca plateste un credit pagubos pentru o aductiune de gaz care nu exista. Autostrazi, infrastructura moderna pe cai ferate, investitii, turism sunt tot atatea prioritati. Primarii se plang ca au ramas fara forta de munca tanara si nu stiu cum sa opreasca exodul populatiei. Primarul de Iasi spune ca centralizarea excesiva conduce in timp la extinderea coruptiei.

Evenimentul in care presedintele Klaus Iohannis ofera Iasiului titulatura de capitala istorica a Romaniei este boicotat de parlamentarii si consilierii locali si judeteni PSD. Ei spun ca e un semn de protest pentru ca unii au fost omisi de pe invitatie.

Primaria sustine ca nimeni nu a fost trecut cu vederea la evenimentul organziat la Palatul Culturii. Pe 24 ianuarie, la Iasi se vor organiza concerte de muzica populara, o parada militara iar Primaria va oferi participantilor placinte si vin.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.