Stiri locale

Iasmina Popescu, o tanara de la Manastirea Agapia, a murit dupa ce maicutele i-ar fi facut un avort. Date contradictorii, stirea este demontata de autoritati

Iasmina Popescu, o tanara in varsta de 27 de ani de la Manastirea Agapia, a murit dupa ce cateva maicute ar fi incercat sa-i provoace un avort. Fata a intrat in septicemie si nu a mai putut fi salvata. Datele sunt relatate de Dragos Vasilescu pe blogul sau, iar informatiile prezentate, daca sunt reale, sunt cel putin revoltatoare. Totusi, unele informatii prezentate de acesta nu se confirma, aflati mai jos detalii care descalifica mare parte din detaliile prezentate de semnatarul articolului. Atat identitatea fetei nu exista, dar nici internarile in cele doua spitale si nici transferul la Viena.

Povestea prezentata de Dragos Vasilescu este a unei tinere de 27 de ani, care a murit dupa ce ar fi fost obligata de familie sa se duca la manastire. Intamplarea a facut ca Iasmina sa se indragosteasca, astfel ca a ramas insarcinata si i-a fost rusine sa recunoasca. Intr-un final a cerut ajutorul unei prietene, maicuta la Manastirea Agapia, sustine sursa citata, intr-un amplu material publicat pe blogul sau.

Astfel, tinerei i-ar fost provocat un avort, in conditii inumane, iar Iasmina a intrat in septicemie. Fata a ajuns la Urgenta la spitalul din Targu Neamt, apoi la Iasi, unde medicii i-ar fi spus ca are cancer. Ulterior, medicii din Iasi ar fi trimis-o la Viena. Acolo fata nu a mai avut scapare si a murit in chinuri groaznice.

Va prezentam mai jos, povestea relatata de Dragos Vasilescu, dar si datele care contrazic cele spuse de el.

„Azi noapte a murit Iasmina. Nişte medici inconştienţi au ucis-o. Biserica încearcă să acopere totul. Cui îi pasă?

Iasmina articol fbAzi dimineaţă am deschis facebookul ca de obicei. Primul mesaj care m-a izbit pur şi simplu a fost de la Cătălin. Puţin stângaci, mesajul suna aşa: Dragi prieteni, o veste fatidică am de împărtășit: Iasmina Popescu a decedat în noaptea trecută… Am crezut că e o glumă proastă şi l-am întrebat pe Cătălin dacă ea a aflat… Răspunsul lui a fost trist şi fără comentarii: “Da, a murit azi noapte într-un spital din Viena, din păcate nici medicii de acolo nu i-au mai putut face nimic, a ajuns prea târziu…” Vreo oră am stat pe facebook să aflu despre ce e vorba. Alaltăieri scrisesem un articol despre jegul din spitale, despre mizeria de acolo, articol pe care l-au citit aproape 70.000 de oameni săi cărora le mulţumesc atât pentru comentarii cât şi pentru că au citit cele scrise de mine.

Povestea Iasminei este una simplă. S-a născut la Agapia în 1989. Când s-a făcut mai mare babele din familie au ţinut morţiş ca fata să se ducă la mănăstire, era frumușică şi isteaţă, tocmai bună de… măicuţă! Fata a refuzat şi a plecat la oraş. S-a întors însă în urmă cu doi ani, învinsă de viaţă, cu sufletul zdrobit. Cu puţină lor minte, babele au tăbărât pe ea să se ducă la mănăstire “să se purifice de păcatele oraşului”. Taică-său, (poliţist) cu şi mai puţină minte, a ameninţat-o. Neavând de ales fata s-a dus, dar n-a uitat viaţa adevărată, reală pe care o dusese înainte. A fost pusă la muncă, la mănăstire nu e doar vis şi armonie, ci munca grea, biserica trebuie să câştige bani, nu să facă rugăciuni. Avea grijă de vitele mănăstirii, făcea curăţenie şi avea obligaţia să “asculte” ce spuneau maicile mai vechi şi mai ales maica stareţă Olimpiada. Într-o zi, fata s-a îndrăgostit şi se întâlnea în taină cu un băiat. S-a întâmplat şi a rămas gravidă. Nu i-a spus nici baiatului. A ascuns cât a putut, apoi i-a spus unei prietene, tot din mănăstire în care avea încredere. Prietena a dus-o la alta şi au încercat să-i provoace un avort. Au încercat până au ucis fătul, în condiţii mai mult decât mizere. Cu hemoragia cât casa, fata era trimisă de maica supraveghetoare să adape vacile, să care apa cu găleata… După câteva zile, cu fătul mort înăuntru, fata a clacat. A fost dusă la spitalul din Târgu Neamţ, în cel mai mare secret, să nu cumva să afle cineva că e bolnavă. Bolnavă de ce? De acolo, au trimis-o la Iaşi, unde marii medici de la Institutul Oncologic din Iaşi au hotărât după ce i-au făcut analize, ecografii şi alte investigaţii că are cancer şi o mare tumoră în uter. Tumora din uter avea mâini şi picioare, fata era în a opta săptămână de sarcină, dar… fiind trimisă de maica stareţă de la Agapia cum să spui așa ceva? Așa că fata a fost lăsată să facă septicemie, că… aşa vrea Dumnezeu! Într-un final, când au văzut că nu mai au ce-i face, au trimis-o la… Viena! Cum? Biserica ştie să-şi ascundă urmele crimelor. Medicii din clinica vieneză s-au crucit, au încercat imposibilul, dar septicemia fetei ajunsese în faza terminală și corpul ei n-a mai rezistat… Iasmina a murit ieri noapte la 27 de ani, pe care i-ar fi împlinit pe 21 mai…

“Aşa a vrut Dumnezeu” spune maica stareţă de la Agapia, Olimpiada Chiriac, dându-şi ochii peste cap cu falsă smerenie. Mai mult nu zice, are şi aşa destule belele, cu DNA-ul, cu primarul din comună, cu Episcopia. Pentru că Olimpiada cea preacucernica a scăpat până acum de două ori de pârnaie, cu ajutorul Înalt Prea Investitorului Daniel, iar Mănăstirea Agapia aduce bani nu glumă la bugetul BOR. Ce mai contează o fată moartă în condiţii suspecte? Ce a murit în curtea ei? A murit la dracu-n praznic!

Prin anii 70, s-a descoperit în spatele mănăstirii Agapia o groapă în care erau “înmormântaţi” mai mulţi copii nou născuţi. Pruncii au fost găsiți băgaţi în var şi acoperiţi cu pământ. Procuratura de atunci a investigat şi… la cererea BOR a muşamalizat frumos cazul, susţinând că erau de pe vremea… ciumei lui Caragea! Ce, credeţi că atunci biserica nu avea putere? Să fim serioşi, era mult puternică decât acum… Nici până astazi nimeni n-a spus adevarul!

Eu Dragoș Vasilescu, (…)

Iasmina va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13 în cimitirul din Târgu Neamț. Odihnească-se în pace…”, a scris Dragos Vasilescu pe blogul sau.

STIRE FALSA? 

Pe de alta parte, Ziar de Targu Neamt scrie pe pagina online ca informatiile prezentate de Dragos Vasilescu sunt false, nimic din ce a scris neconfirmandu-se.

Cazul tulburător până în măduva oaselor ne-a stârnit interesul, mai ales că modul de relatare părea foarte bine pus la punct, cu detalii pe care un adevărat jurnalist de investigatie nu le-ar omite dacă ar avea dovezi. De la articol am ajuns la conturile de facebook care au distribuit prima dată reportajul și am dat de conturi care par a fi false (fără fotografii personale, nume ciudate (de exemplu Baal Moloch) prieteni puțini etc). Nu era însă suficient pentru a ignora cazul Iasminei, așa că am căutat dovezi care că confirme sau nu cele citite pe blogul dragosvasilescu.wordpress.com. 

„În urma verificărilor efectuate, nu a fost găsit nici un pacient cu aceste date de identificare în baza de date a spitalului, în luna mai”, a declarat pentru ziartarguneamt.ro dr. Gabriela Bercea- directorul medical al unității spitalicești. De asemenea, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde ar fi trebuit să ajungă Iasmina, spun că nu au mai întâlnit un asemenea caz de septicemie de mai bine de 12 ani.

Un singur detaliu a omis cel care a lansat această știre: faptul că urgența cu septicemie, dacă nu se știe de prezența tumorii, nu are cum să ajungă la Institutul Oncologic din Iași.
Pentru a fi 100% convinși am luat legătura cu managerul Insitutului de Oncologie Iași și am întrebat dacă în ultima săptămână au avut vreun pacient din județul Neamț care a necesitat transfer către Viena. Răspunsul a confirmat că povestea apărută pe internet este o minciună și o calomnie, scrisă foarte-foarte credibil:

„Noi tratăm doar pacienți oncologici, iar septicemia nu este o boală oncologică, deci nu putea să ajungă la noi pacienta dacă nu avea diagnosticată o tumoare în prealabil . Pe cel care a spus așa ceva i-am scris un comentariu si l-am rugat să mă sune , fiindcă noi nu avem cum să luăm legătura cu el. Nu e normal să arunce cu noroi în noi fără niciun fel de fundament. În altă ordine de idei, noi nu trimitem pacientii la Viena. Pacientul se externează și se duce unde vrea dumnealui, dacă noi nu îl putem ajuta. Dacă pleacă la Viena pleacă pe banii lui sau cu E112 de la Casa de Asigurări”, ne-a declarat ec. Mirela Grosu- manager al Institutului Regional de Oncologie Iași.

În articolul care a dat peste cap atâtea televiziuni regionale și naționale, poliția, unitătile medicale menționate și întreaga comunitate locală și virtuală scrie că Iasmina va fi înmormântată sâmbătă, la ora 13 în cimitirul din Târgu Neamț.

Totuși, preotul Vrăjitoru- cel care administrează cimitirul din Târgu Neamț- nu a fost înștiințat de către familia tinerei care se presupune a fi decedată: Nu m-a informat nimeni cu privire la vreo înmormântare care ar avea loc sâmbătă în cimitirul Târgului. Dacă era adevărat, trebuia să fiu informat”, a spus părintele Vrăjitoru pentru ziartarguneamt.ro.

Stiri pe aceeasi tema

Accident in Suceava, un sofer baut a intrat intr-o masina cu sase oameni

Cristiana Petrariu Bota

Drumuri blocate si scoli inchise in Tulcea. Un utilaj de deszapezire s-a blocat in nameti

Cristiana Petrariu Bota

DENTAL FUTURE 2019 prezinta la Iasi viitorul stomatologiei si al tehnicii dentare. Cine sunt invitatii editiei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult