ICCJ
Breaking NewsSocial

ICCJ a tras la sorti completul de judecatori care va da sentinta definitiva in dosarul presedintelui PSD, Liviu Dragnea

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a tras la sorti, vineri, membrii completurilor de 5 judecatori pentru anul 2018, ca urmare a deciziei CCR de miercuri. Din completul care va judeca dosarul presedintelui PSD Liviu Dragnea fac parte 4 femei.

Chiar presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea a fost cea care a tras la sorti, sub ochii presei, numele judecatorilor de la sectia civila si de la sectia penala.

Completul 1 Penal urmeaza sa pronunte, dupa judecarea apelurilor, sentintele definitive pentru: Liviu Dragnea, Toni Grebla, Victor Ponta, Sebastian Ghita – cazul in care sunt implicati sefi de parchete si politie din Prahova si Cristian Rizea.

Completul care va decide in privinta dosarelor acestor politicieni va fi alcatuit din magistratii Rodica Cosma, Horia Selaru, Cristina Nenita, Maria Vasile, Alina Ioana Ilie.

Pana acum, completul 1 de cinci judecatori de la sectia penala era condus de vicepresedintele instantei supreme Iulian Dragomir. El nu se mai regaseste in complet dupa tragerea la sorti.

Zilele trecute, CCR a admis conflictul constitutional dintre Guvern si Curtea Suprema privind componenta completurilor.

Judecatorii constitutionali au decis ca Inalta Curte se afla in ilegalitate din 2014, cand a decis sa nu respecte prevederea adusa in 2013 legii 304/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecatori. Actul normativ spune ca toti cei 5 judecatori ai completului se stabilesc prin tragere la sorti, or ICCJ a decis ca doar 4 dintre ei sa fie alesi astfel. Cel de-al cincilea membru, presedintele de complet era pana acum membru de drept.

Liderul PSD este cel care a cerut public Guvernului in repetate randuri sa atace la CCR modul in care Inalta Curte a constituit completul de 5. De altfel, Liviu Dragnea a si dat in judecata ICCJ reclamand felul in care a fost alcatuit completul care judeca apelul sau la sentinta de 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare din dosarul angajarilor fictive la Agentia pentru Protectia Copilului Teleorman.

Cristina Tarcea, sefa ICCJ, a declarat dupa extragere ca spera sa se sfarseasca „epopeea” completurilor de cinci judecatori, desi tot ea a precizat ca are „dubii” in acest sens.

Liviu Dragnea ar fi solicitat suspendarea procedurii
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat Instantei supreme suspendarea procedurii de tragere la sorti a noilor judecatori din completurile de cinci magistrati, potrivit unor reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Solicitarea ar fi fost depusa vineri dimineata.

De asemenea, Dragnea ar fi solicitat anularea hotararii Colegiului de conducere de la Instanta suprema, prin care s-a decis tragerea la sorti a completurilor de cinci.

Related posts

Un avion Boeing 737 cu destinatia Ucraina s-a prabusit in Iran, nu exista supravietuitori. VIDEO

Lucy Ionesco

Incendiu la metrou in Piata Romana, doua persoane au ajuns la spital. Metroul spre Universitate a fost evacuat

Lucy Ionesco

Adio pungilor din plastic subtire si foarte subtire de la 1 ianuarie 2019

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult