Icoana cu chipul parintelui Arsenie Boca din localitatea Puscasi, judetul Vaslui, plange din nou cu lacrimi mai mari decat pana acum. Localnicii isi fac cruci mari si nu cred ca este un semn bun. „Cum sunt timpurile de astazi, a bine nu cred ca este. O prevesti ceva…”, spune un localnic.
Acum 6 luni mii de oameni se rugau la icoana parintelui Arsenie Boca de la Puscasi, convinsi ca sunt martorii unei minuni. Icoana parea ca plange cu lacrimi ca de sange si zeci de oameni veneau cu masinile din toata tara pentru a se inchina la icoana parintelui Arsenie Boca aflata la o troita din comuna Puscasi.
Dupa trei saptamani, asa-zisele lacrimi s-au uscat. Credinciosii au incetat sa mai vina la icoana parintelui Arsenie Boca pana astazi, cand icoana plange din nou.
„E minune Dumnezeiasca. Un semn mare, Dumnezeu ne da semne. Poate ar trebui sa fim mai buni”, spune o femeie.
Nici pana astazi pictura cu chipul parintelui Arsenie Boca, despre care se spune ca plange, nu a fost studiata de un specialist.
Citate ARSENIE BOCA. Cele mai intelepte sfaturi ale parintelui Arsenie Boca despre viata si moarte
Icoana care plange cu parintele Arsenie Boca nu mai lacrimeaza. Biserica verifica minunea din satul Puscasi, Vaslui
Icoana cu chipul parintelui Arsenie Boca a adus prosperitate in satul vasluian
Satul Puscasi a devenit mai cunoscut ca niciodata. Tanti Veronica, cea in curtea careia a fost construita troita in care a fost asezata icoana lui Arsenie Boca confirma acest lucru. “ Multã lume, mamã. Pânã acum n-am mai vãzut asa multi oameni. Au venit din toatã tara sã se roage, la noi, aici, în sat. Ce mândrie pentru noi. Sfântul s-a uitat si la necãjitii din Puscasi”, spune ea.
Mormantul lui Arsenie Boca aduna in fiecare an sute de mii de credinciosi care merg in pelerinaje pentru a se ruga celui cunoscut drept Sfantul Ardealului. Dincolo de satisfactiile spirituale pe care astfel de calatorii le aduc credinciosilor, ele sunt o sursa importanta de profit pentru firmele de turism si hotelurile din Hunedoara.
Vestea ca un portret al parintelui Arsenie Boca, pastrat intr-o troita din localitatea Puscasi, ar fi lacrimat cu ochiul stang a adunat in primavara acestui an peste 2.000 de credinciosi la fata locului, toti curiosi sa vada minunea, la inceputul lunii mai. Cateva zile mai tarziu, chipul celui recunoscut printre credinciosi drept Sfantul Ardealului a aparut in podeaua de ciment a casei unei femei din Bucuresti.
Sfantul Efrem cel Nou – Rugaciunile la Sf. Efrem fac minuni si-i ajuta grabnic pe cei in necaz
Femeia se intorsese de o zi dintr-un pelerinaj la manastirea Prislop, locul in care a fost inmormantat parintele in noiembrie 1989. Considerat de ucenicii sai unul dintre cei mai mari duhovnici ai secolului XX, la mormantul sau vin sa se roage in fiecare an peste 800.000 de pelerini, care platesc, in medie, peste 100 de lei pentru o excursie de doua zile.
La acest nivel, incasarile pentru zece luni pline din an se ridica la peste 15 milioane de euro, bani care intra in buzunarele firmelor organizatoare de pelerinaje si a hotelierilor din zona Hunedoara – Prislop. Din informatiile care sunt disponibile pe paginile de internet ale celor care transporta pelerini, atat la mormantul parintelui, cat si la alte obiective religioase de pe traseu, o excursie de doua zile, cu transport si cazare, costa intre 60 şi 180 de lei, in functie de distanta, dar si de locul de plecare.
HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.