Mugur Isarescu - BNR
Breaking News

IFN-urile, acuzate de practici financiare nebancare. Guvernatorul BNR a fost chemat sa dea explicatii in Senat

IFN-urile sunt acuzate de practici financiare nebancare, motiv pentru care guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a fost convocat sa dea explicatii in Senat. Preşedintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a anunţat că l-a invitat marţi pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, pentru audiere în Comisie în legătură cu supravegherea de către banca centrală a activităţii instituţiilor financiare nebancare (IFN).

Daniel Zamfir a precizat că invitația a fost trimisă vineri lui Mugur Isărescu, întâlnirea membrilor Comisiei cu guvernatorul BNR fiind programată pentru marți, la ora 13, cu mai multe teme pe ordinea de zi.

”Cel mai important lucru este cel referitor la supravegherea BNR a activității instituțiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăți financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Națională a putut să intervină. A stopat aceste practici incorecte ale instituțiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care aș pune-o domnului Isărescu este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice niște dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000 % și a intervenit acum. Este o întrebare simplă, logică, de bun simț”, a declarat Daniel Zamfir.

Zamfir a adaugat că are deja elaborat un proiect de lege menit să reglementeze funcționarea IFN-urilor și vrea să afle și opinia Băncii Naționale față de măsurile preconizate.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC, DRUMURI BLOCATE 6 IANUARIE 2017. Ce drumuri sunt inchise la aceasta ora (UPDATE)

Delia Ion

Doi olandezi si-au lasat tara si s-au mutat definitiv in Romania! Acum locuiesc la Richis, un sat pitoresc din Transilvania

Cristiana Petrariu Bota

Toate zborurile spre si dinspre Italia au fost suspendate. Masura este valabila pentru toate aeroporturile din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult