Igor Dodon a fost din nou suspendat temporar din functia de presedinte al Rep. Moldova
Externe

Igor Dodon a fost din nou suspendat temporar din functia de presedinte al Rep. Moldova

Igor Dodon a fost din nou suspendat temporar din functia de sef al statului urmare a refuzului repetat de a promulga cateva legi adoptate de Parlament.

Dodon a refuzat sa promulge noul Cod al Audiovizualui, proiectul cu privire la constructia Ambasadei SUA pe teritoriul fostului Stadion Republican, proiectul care prevede marcarea Zilei Europei pe 9 mai si o lege ce vizeaza reforma Departamentului Trupelor de Carabinieri, relateaza Report.md.

Curtea Constitutionala a decis ca presedintele Parlamentului sau prim-ministrul va semna decretele de promulgare in locul lui Dodon.

Pana acum, presedintele a fost suspendat cate cinci minute ori de cate ori a incercat sa blocheze initiativele democratilor prin refuzul de a promulga legile votate de majoritatea parlamentara controlata de PDM.

Recent, aflandu-se la Moscova, Dodon a spus ca stie ca guvernarea il va mai suspenda odata pana la Anul Nou.

Related posts

Boris Johnson avertizeaza intr-o interventie la BBC ca Marea Britanie ar putea avea „o iarna foarte grea”

Lucy Ionesco

Ungaria ia masuri pentru sprijinirea economiei, plata creditelor se suspenda pana la sfarsitul anului

Lucy Ionesco

Papa Francisc va beatifica sapte episcopi greco-catolici din Romania „ucisi din ura fata de credinta”

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult