Igor Dodon nu declara doliu national in Republica Moldova deoarece “Regele Mihai este monarhul altui stat”

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2017 16:25

Igor Dodon nu declara doliu national in Republica Moldova deoarece “Regele Mihai este monarhul altui stat”

Presedintele Rep. Moldova, Igor Dodon, nu va declara ziua de 16 decembrie ca zi de doliu national in Republica Moldova, motivul fiind acela ca “Regele Mihai este monarhul altui stat”. Dodon a respins, astfel, cererea presedintelui Parlamentului, Andrian Candu de a institui in Basarabi doliu national in ziua de 16 decembrie.

“Presedintele Republicii Moldova nu considera ca e cazul ca Republica Moldova sa declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducator sau monarh al altui stat. Cu tot respectul pentru tara vecina si poporul roman, transmitem inca o data condoleantele noastre in legatura cu decesul Regelui Mihai I”, a precizat consultantul principal din cadrul serviciului de presa al Presedintiei, Carmena Lupei (Sterpu), relateaza site-ul deschide.md

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, a inaintat, joi, un demers in acest sens, dupa sedinta Biroului permanent al Parlamentului.

“Luand in considerare si istoria care ne leaga pe noi de familia regala, ar fi foarte bine sa avem declarata zi de doliu national in ceea ce tine de decesul, cu regret, al Majestatii Sale Regele Mihai I”, a spus Andrian Candu.

Basarabia s-a unit cu Regatul Romaniei dupa Primul Razboi Mondial, apoi a trecut sub ocupatie sovietica. In cadrul unui interviu dat in 1991, Regele Mihai I a declarat ca nu face o distinctie intre Romania si Basarabia.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.