Igor Dodon va avea o intalnire cu Dmitri Rogozin, desi vicepremierul rus a fost declarat persona non grata in Republica Moldova

Delia Ion
By Delia Ion august 3, 2017 11:16

Igor Dodon va avea o intalnire cu Dmitri Rogozin, desi vicepremierul rus a fost declarat persona non grata in Republica Moldova

Presedintele moldovean Igor Dodon a anuntat ca va avea o intalnire cu Dmitri Rogozin la Teheran, desi vicepremierul rus a fost declarat persona non grata in Republica Moldova. Intalnirea dintre Dodon si Rogozin ar urma sa aiba loc la ceremonia de investire a presedintelui iranian de la Teheran.

Daca cei doi se vor intalni in Iran, atunci sunt asteptate noi tensiuni, in contextul in care guvernantii de peste Prut l-au declarat persona non grata pe Rogozin in Republica Moldova. La Teheran, Dodon si Rogozin ar urma sa discute despre inrautatirea relatiilor dintre Moscova si Chisinau.

“Pe 4 august voi fi la Teheran. Intentionez sa tin o intalnire programata anterior cu Dimitri Rogozin”, a scris presedintele moldovean intr-un mesaj postat pe Facebook.

Dmitri Rogozin, declarat persona non grata in Republica Moldova 

Guvernul din Rep. Moldova l-a declarat in urma cu o zi persona non grata pe vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin. Ministrul de Externe de la Chisinau, Andrei Galbur, a declarat ca executivul a luat actiuni din cauza unor declaratii neprietenoase ale vicepremierului rus la adresa moldovenilor si a Republicii Moldova.

Rogozin nu va mai putea sa viziteze si nici macar sa tranziteze spatiul aerian moldovean, desi este co-presedinte al comisiei interguvernamentale pentru cooperare economica intre Rusia si Republica Moldova, ocupand inclusiv functia de reprezentant special pentru Transnistria.

Rusia a calificat “absolut inacceptabilă” decizia Guvernului Republicii Moldova de a-l declara pe vicepremierul rus Dimitri Rogozin indezirabil. Reacția a venit de la purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dimitri Peskov.

Si Igor Dodon a condamnat decizia luata de guvernantii sai, sustinand ca este vorba de un act de stupiditate politica din partea Chisinaului.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.