Știri locale

Ilie Bolojan concediaza jumatate dintre angajatii CJ Bihor: Selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare

Fostul primar al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, proaspat ales presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Bihor, a anuntat in prima sa conferinta de presa de la preluarea functiei ca va concedia jumatate din angajati institutiei. Vor ramane 88 de angajati, a precizat Bolojan, explicand ca pe viitor, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare.

Ilie Bolojan sustine ca o mare parte dintre angajatii CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de pana la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”, transmite ebihoreanul.ro. Fondul lunar de salarizare al Consiliului Judetean ajunge la 270.000 de euro.

Astfel, in prima sedinta a CJ programata joi se va supune votului reducerea organigramei aparatului propriu al institutiei (PNL detine majoritatea, asadar cel mai probabil proiectul va fi votat).

Masura presupune „reducerea personalului de la 174 de posturi, asa incat din 1 decembrie ne propunem sa ramanem cu 88 de angajati”.

Bolojan a spus ca „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si ca „sunt structuri intregi fara obiect de activitate”, dand ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, in conditiile in care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

Noul presedinte al CJ Bihor a spus ca, in unele cazuri, oamenii nici nu au spatiu corespunzator in birouri, fiind prea multi.

Bolojan a prezentat noua organigrama ce urmeaza sa fie votata joi: cabinetul presedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la 3, iar cele ale vicepresedintilor de la cate 2 posturi la cate unul singur, mai arata Bihoreanul.

Potrivit noii organigrame, unele Directii urmeaza sa dispara in actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Directiei Patrimoniu). Directia Generala Economica se va subtia de la 56 la 27 de angajati, Directia Arhitectului Sef de la 21 la 16, Directia Tehnica de la 37 la 20.

Totodata, Bolojan a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare.

„Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adaugand ca in comisiile de examinare, cu membri din afara institutiei, vor fi reprezentati si actualii angajati.

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a mai spus Bolojan, adaugand ca banii economisiti din neplata salariilor vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.

 

Articole asemănătoare

24 ianuarie 2020 – Muzeele din Iasi vor putea fi vizitate gratuit in ziua Unirii Principatelor

Lucy Ionesco

Stefan Enache, colonel detasat la Secretariatul General al Guvernului, retinut de procurorii militari

Lucy Ionesco

Vezi daca se fac ore marti, 19 ianuarie 2016. Situatie scoli pentru Bucuresti, Ilfov, Galati, Giurgiu, Dambovita, Olt si Vaslui

Lucy Ionesco