7.6 C
România
17 octombrie 2021
Ion Iliescu
Politica

Iliescu ar putea ramane fara pensie. Fostii securisti si membri ai nomenclaturii comuniste pot ramane fara 75% din pensie

Ion Iliescu ar putea ramane fara pensie. Fostii securisti si membri ai nomenclaturii comuniste ar putea ramane fara 75% din pensie, dupa ce fostul director al Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste, Marius Oprea, membru al Societatii Timisoara, a anuntat ca propune elaborarea unei legi prin care fostilor securisti si membri ai nomenclaturii comuniste sa li se taie pensia cu 50 pana la 75 la suta.

Taierea pensiilor celor vizati de lege se poate face printr-o hotarare a instantei, in baza informatiilor obtinute de la CNSAS sau Investigarii Crimelor Comunismului. Printre cei vizati de aceasta lege ar fi si fostul presedinte Ion Iliescu.

„Printre cei vizati este si Ion Iliescu, care ar trebui sa dea pensia lui. Batalia continua, insa ceea ce traiesc de 25 de ani incoace – ma aflu zilnic in acelasi paradox – cum sa lupti impotriva totalitarismului prin mijloace democratice. Doamne ajuta sa-i vedem pe securisti fara pensie!”, a precizat Oprea.

„In ianuarie 2016, presedintele Iohannis a promulgat o lege prin care cei condamnati pentru acte de tortura, pe langa pedeapsa penala suporta si o pedeapsa financiara, li se taie pensia cu 50-75 la suta. E o aiureala aceasta lege, pentru ca are ca obiect un singur om, pe Visinescu. In ceea ce priveste o condamnare a responsabililor pentru instaurarea si functionarea regimului comunist am propus printr-un proiect de lege extinderea prevederilor legii din 2016 cu niste masuri similare – cei responsabili de functionarea comunismului, activitati de partid si fosti securisti, magistrati, patesc ce pateste in momentul de fata si Visinescu – daca acest proiect de lege se aproba, urmeaza ca in acel fond special in care se varsa acum pensia lui Visinescu si este destinata victimelor sa se verse si acesti bani”, a spus Oprea.

Legea i-ar viza pe cei care au facut parte din nomenclatura comunista, dar si fosti securisti, in total, aproximativ 15.000 de persoane din intreaga tara.

„Am zis sa le taiem pensiile urmatorilor – membri ai consiliilor de ministri pana la nivelul din ministere din perioada comunismului, membrii prezidiului marii adunari nationale, primii secretari judeteni, secretarii adjuncti judeteni, conducerea fostei securitati, ofiterii din fosta Directie a sasea a Securitatii, persoanele care au fost stabilite ca lucratori sau colaboratori ai securitatii”, a mai spus istoricul Marius Oprea.

Stiri pe aceeasi tema

Mihai Chirica, exclus din PSD. I se reproseaza atacurile repetate la conducerea PSD si sustinerea fostului premier Tudose

Ioana Badulescu

Guvernul a sesizat CCR dupa ce presedintele Klaus Iohannis a amanat numirile de ministri la Dezvoltare si Transporturi

Ioana Badulescu

Guvernul roman a reactionat la atacul lansat de SUA asupra Siriei

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult