Fostul presedinte Ion Iliescu este inculpat in Dosarul Revolutiei pentru infractiuni contra umanitatii
Politica

Iliescu, urmarit penal in dosarul Mineriadei. La iesire, a raspuns doar unei intrebari de politica externa

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost audiat, luni dimineata, in dosarul Mineriadei, fiind acuzat de infractiuni contra umanitatii. Ion Iliescu a aflat ca s-a inceput actiunea penala impotriva sa, fiind practic inculpat in dosarul Mineriadei. La iesirea de la Parchet, Iliescu nu a dorit sa raspunda la intrebarile jurnalistilor pe tema actiunii penale impotriva sa, in schimb a raspuns unei intrebari de politica externa.

La iesirea de la Parchet, Ion Iliescu a raspuns doar la intrebarea unui reporter privind evolutia relatiilor cu Statele Unite dupa instalarea la Casa Alba a lui Donald Trump, in rest nu a dat declaratii.

Avocatul sau, Adrian Georgescu, a precizat ca „a fost o activitate care s-a desfasurat la momentul asta pentru ca nu a putut fi desfasurata in decembrie. A fost pusa in miscare actiunea penala, a capatat calitatea de inculpat. Invinuirea – infractiuni impotriva umanitatii. A luat act, urmeaza sa ne pregatim apararea”. Aparatorul lui Iliescu spune ca acesta ar face fata unui proces, „e sanatos”.

Intrebat daca Iliescu e pregatit pentru o condamnare, avocatul a rapsuns: „cred ca toti suntem pregatiti pentru viata si atunci si asta face parte din viata”.

La sosirea sa la Parchet, intrebat daca se simte vinovat de moartea celor patru persoane in timpul Mineriadei din 13-15 iunie, Iliescu a raspuns „Nu, bineinteles ca nu”.

Procurorii militari l-au citat pe Ion Iliescu sa se prezinte luni la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a da declaratii in dosarul Mineriadei, dupa ce in urma cu trei saptamani a fost pusa in miscare actiunea penala in aceasta cauza. Procurorii militari vor chema la audieri toate persoanele puse sub acuzare in acest dosar.

Articole asemănătoare

Dumitru Pelican a fost exclus din ALDE, Daniel Barbu este noul lider al grupului parlamentar

Lucy Ionesco

Legea defaimarii a ramas pe ordinea de zi, desi PNL ceruse excluderea

Lucy Ionesco

Cristian Tudor Popescu il critica dur pe ministrul Justitiei: Intelesesem ca vrea sa guverneze in numele poporului nepuscarias

Delia Ion