Nicolae Banicioiu
Social

Imigrantii care vor ajunge in Romania vor fi controlati medical, da asigurari Banicioiu

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi seara, că imigranții care vor fi repartizați României potrivit înțelegerilor convenite la nivelul Uniunii Europene „vor fi controlați din punct de vedere medical”. Banicioiu a facut aceasta declaratie in cadrul unei conferinte de presa la Bacău si a explicat ca este nevoie de controale medicale dand ca exemplu cazurile de poliomelita consemnate in Siria.

„Controlul medical este firesc având în vedere faptul că respectivele persoane vin din regiuni diferite, zone ce se confruntă din punct de vedere medical cu probleme diferite. Iată și un exemplu. În Siria se consemnează în prezent multe cazuri de poliomelită. Așa că va fi necesară investigarea stării de sănătate a imigranților și există potențialul pentru efectuarea unei asemenea proceduri”, a precizat Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai spus că toți imigranții ce vor fi primiți oficial în România „vor beneficia de asistență medicală de urgență în mod gratuit”.

Romania isi intareste masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile de atragere intr-un flux migrationist

Imigrantii iau cu asalt centrul Europei. Record de refugiati in Ungaria

În altă ordine de idei, Bănicioiu a menționat că după majorarea salariului personalului din unitățile medicale „pe toate palierele de activitate”, a fost inițiat și „un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede creșterea valorică a normei de hrană în spitale”. „Mai buna gestionare a fondurilor unităților medicale, ca și înlăturarea unor carențe constate în spitalele românești, au condus la economii care, iată, permit, conform din analizele efectuate, și o îmbunătățire a hranei pacienților internați”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Referindu-se la arestarea managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, ministrul a spus că „toți cei care se află în asemenea situații trebuie să suporte, dacă se dovedesc vinovați în instanță, rigorile faptelor ilegale săvârșite”.

Criza imigratiei cutremura Europa. Angela Merkel: Europa este intr-o situatie nedemna

„Nimeni nu a obligat pe cineva să participe la concursul de manager de spital. În momentul când cineva decide să dorească o asemenea funcție trebuie să fie pe deplin conștient de responsabilitatea pe care o are atât față de personal, față de pacienți, dar și față de gestionarea patrimoniului instituției în care a fost investit conducător. A fi manager de spital este onorant pentru persoana respectivă, dar necesită eficiență și cinste în îndeplinirea atribuțiilor”, a subliniat ministrul.

Nicolae Bănicioiu a participat la semnarea documentelor privind începerea proiectării și execuției Compartimentului de radioterapie al Spitalului de Urgență din Bacău, precum și la o ședință a conducerii organizației municipale PSD.

Stiri pe aceeasi tema

Ce avere are Kovesi. Sefa DNA si-a depus recent o noua declaratie de avere

Ioana Badulescu

Ion Cristoiu: Pentru a fi la moda, multi jurnalisti si politicieni au preluat mesajul JE SUIS CHARLIE

Cristiana Petrariu Bota

Persoanele cu varsta de pensionare pot cumpara vechime, daca nu au stagiu complet de cotizare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult