14.8 C
România
22 octombrie 2021
Porturile din Constanta, inchise din cauza vantului. Portul Midia a fost inchis inca de luni
Breaking News Social

Importurile din China prin Portul Constanta, interzise! Inspectorii ANPC se tem ca produsele ar putea fi infectate cu noul coronavirus

Importurile din China ar putea fi blocate in Romania! Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a transmis o adresa catre Directia de Sanatate Publica din Constanta cu privire la blocarea comercializarii produselor din China, cu referire la cele care intra in contact direct cu consumatorii. Inspectorii ANPC se tem ca produsele ar putea fi infectate cu noul coronavirus. 

ANPC precizeaza ca este vorba de produse textile, cosmetice, incaltaminte si jucarii. Decizia vine in conditiile in care Portul Constanta este locul prin care intra cele mai multe produse aduse din China, iar inspectorii ANPC se tem ca produsele ar putea fi infectate cu noul coronavirus.

ANPC a trimis o solicitare tuturor institutiilor abilitate pentru blocarea produselor chinezesti de a fi trimise pe piata.

Solicitarea ANPC este facuta „avand in vedere existenta in China a noii tulpini de coronavirus ce poate fi mortala pentru anumite categoriide persoane, care se transmite pe cale aeriana si pentru care nu exista tratament”.

De asemenea, Autoritatea a transmis o adresa si catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia Generala a Vamilor, Biroul Vamal de Frontiera Constanta Sud in care reaminteste faptul ca inspectorii ANPC trebuie sa participe la controlul fizic ce se efectueaza asupra marfurilor importate din China, care au un impact major asupra consumatorilor. Acestor institutii li se cere sprijinul pentru impiedicarea punerii pe piata a produselor importate din China, care intra in contact direct cu consumatorii.

 

Stiri pe aceeasi tema

PASTE 2016. Slujba de Inviere, interzisa in bisericile din lemn

Cristiana Petrariu Bota

Cel mai mare laser din lume, gata sa fie amplasat pe platforma Magurele. Laserul a fost inaugurat luni la Paris si va fi instalat in primavara

Cristiana Petrariu Bota

Judecatoarea Mariana Moncea, suspendata 6 luni de Consiliul Superior al Magistraturii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult