0.7 C
România
23 noiembrie 2020
Impozit pe bacsis! Legea va impune ca bacsisul sa fie trecut pe un bon fiscal separat
Economie

Impozit pe bacsis! Legea va impune ca bacsisul sa fie trecut pe un bon fiscal separat

Bacsisul ar putea fi impozitat. Masura nu va fi deloc pe placul patronilor de restaurante si baruri din Romania, insa ar putea fi aplicata in curand. Impozitul pe bacsis se afla in discutie la Guvernsi in scurt timp ar putea deveni lege. Cum vor reactiona patronii de baruri si restaurante, ramane de vazut, insa un lucru e clar: patronii de pe litoral vor fi cei mai nemultumiti.

Impozitul pe bacsis se afla deocamdata la stadiul de proiect. Impozitul pe bacsis ar putea fi de 16%, masura avand ca scop atragerea unor sume mai mari de bani la bugetul de stat. Nu mai putin de 1,8 miliarde de lei pe an ar urma sa se stranga la buget din impozitul pe bacsis.

Citeste si: Colapsul economic este destul de aproape! Ce se va intampla

Potrivit documentului care are toate sansele sa fie aprobat de Guvern, autoritatile vor ca bacsisul sa fie impozitat cu 16%. Daca proiectul va deveni lege, bacsisul va fi trecut pe un bon fiscal separat, iar industriile vor trebui sa decida daca acesta este considerat „venit al salariatilor” sau „profit al companiei”.

Prin aceasta hotarare, Guvernul spera ca va obtine in acest an 154 milioane lei pentru bugetul de stat. Pentru anii urmatori, veniturile vor fi de peste 300 milioane lei.

Facand aceste socoteli, se pare ca suma stransa din bacsis se ridica la 1,8 miliarde de lei anual.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Lukoil a descoperit un zacamant de gaz in Marea Neagra, la 170 km de Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Noua lege a salarizarii prevede cresteri in Educatie, Administratie si Sanatate

Cristiana Petrariu Bota

Ghita Ciobanul – cea mai eficienta campanie de publicitate din ultimul an.

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult