Impozitul pe bacsis, in sedinta de Guvern. Ce prevede forma finala a ordonantei

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 22, 2015 12:27

Impozitul pe bacsis, in sedinta de Guvern. Ce prevede forma finala a ordonantei

Impozitul pe bacsis va deveni in curand realitate, ordonanta privind impozitarea bacsisului aflandu-se, miercuri, pe agenda sedintei de Guvern. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a explicat ca forma finala a ordonantei privind impozitarea bacsisului a fost trasata dupa discutii cu reprezentantii federatiilor din turism. OUG privind impozitul pe bacsis prevede că angajatorul decide “soarta” bacșișului, respectiv să acopere pierderi sau să îl distribuie angajaților.

“Mâine (miercuri — n.r.), în ședința de Guvern, avem ordonanța cu impozitarea diferențelor dintre ceea ce un client lasă în urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacșișul. Am avut și ieri discuții la minister cu reprezentanții federațiilor din turism, pentru a avea forma finală. Mâine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piață, pentru a reglementa acest bacșiș”, a declarat marți, la Parlament, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Proiectul ordonanței prevede că angajatorul decide “soarta” bacșișului, respectiv să acopere pierderi sau să îl distribuie angajaților, a mai explicat ministrul Finantelor.

Măsura impozitării bacșișului va fi decisă în urma aprobării unui proiect de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum și pentru aplicarea art. 3 din Legea nr. 205 din 23 mai 2006 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea Proiectului privind reforma sistemului judiciar, semnat la București la 27 ianuarie 2006.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.