-2.2 C
România
8 februarie 2023
Primaria Sector 6 - Achitarea integrala a impozitelor locale se poate face inclusiv luni, 2 aprilie 2018, cu bonificatia de 10%
Economie

Impozitul pe cladiri creste in 2016 cu 25% pentru locuitorii din Bucuresti

Impozitul pe locuinte creste cu 25 la suta in Bucuresti. În multe localităţi, primăriile au decis să crească impozitele pe locuinţe, iar în unele cazuri se ajunge şi la creşteri de aproape 300 la sută, astfel ca Bucurestiul nu face exceptie. Bucurestenii care vor să fie la zi cu plata taxelor locale trebuie să ştie ca in 2016 ar putea da mai mulţi bani decât în 2015. În Bucureşti, impozitele pe clădirile rezidenţiale cresc cu 25%, în timp ce pentru clădirile nerezidențiale impozitul este cu 250 la sută mai mare.

Recordul îl deține însă Râmnicu Vâlcea, unde impozitele pe clădirile nerezidenţiale cresc cu 1.870%.

În multe localităţi, primăriile au decis să crească impozitele pe locuinţe, iar în unele cazuri se ajunge şi la creşteri de aproape 300 la sută.

Cele mai mari majorări le vor suporta cei care îşi folosesc locuinţa pentru a face afaceri. Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, regula impozitării locuinţelor NU mai ţine cont de proprietar, ci de scopul în care este folosită respectiva clădire.

Practic, locuitorii din oraşe ca Râmnicu Vâlcea, Constanţa şi Satu Mare, care şi-au fixat sediul firmei acasă, vor plăti cu peste 1.600 la sută mai mult faţă de 2015!

Impozite mai mari plătesc şi cei care au case folosite ca locuinţe în oraşe ca Turda, Tecuci şi Arad. În Turda, de exemplu, creşterea este de 275%, iar în Capitală – de 25%. Important de ştiut este că cei care-şi achită dările INTEGRAL până la 31 martie vor beneficia de o reducere cu 10%.

Cei care nu vor să stea la cozi pot apela la site-ul ghişeul.ro, pentru a face plata online. Prin această platformă pot fi achitate taxele şi impozitele locale. Deocamdată, NU este o soluţie pentru mulţi – prin această platformă pot fi achite taxele către mai puţin de 200 de primării, pe când la nivel naţional sunt peste 3.000 de localităţi.

Impozite clădiri rezidenţiale

Turda – crește cu 275%

Tecuci – crește cu 150%

Arad – crește cu 50%

Bucureşti – crește cu 25%

Impozite clădiri nerezidenţiale

Râmnicu Vâlcea – crește cu 1870%

Constanţa – crește cu 1620%

Bucureşti – crește cu 250%

(sursa: Digi 24/calcule consultanţi fiscali)

Related posts

Bianca Tudor, presedinte ELITE Business Women: Cei care au avut succes in afaceri se asculta unii pe altii si lucreaza impreuna, nu in concurenta

Ioana Badulescu

Ce bani va avea Romania pentru salarii si pensii? Pozitia Guvernului

Lucy Ionesco

Profructta si-a dublat vanzarile de sucuri naturale fabricate la Campulung Muscel

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult