6.7 C
România
19 octombrie 2021
Primaria Sector 6 - Achitarea integrala a impozitelor locale se poate face inclusiv luni, 2 aprilie 2018, cu bonificatia de 10%
Economie

Impozitul pe locuinta ar putea scadea. Terenul din jurul casei ar putea fi impozitat ca teren agricol si nu ca teren imobiliar

Impozitul total pe locuinta ar putea scadea, potrivit unei propuneri legislative depuse in Parlament. Documentul prevede reducerea impozitului total pe locuinta, in cazul celor care stau la casa, terenul din jurul casei urmand a fi impozitat ca teren agricol si nu ca teren imobiliar.

Propunerea legislativa initiata de mai multi senatori prevede ca impozitarea primilor 400 de metri patrati de teren din jurul caselor sa revina la vechea formula, explicatia fiind aceea ca nu se poate impozita o suprafata de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii.

Initiativa legislativa a pornit ca o necesitate in sustinerea drepturilor intereselor cetatenesti, la initiativa unui grup de primari din Gorj, ”care cosidera nedreapta si aberanta prevederea din actualul Cod Fiscal care face referire la impozitarea primilor 400 de metri patrati a terenurilor situate in intravilan si aflate, de fapt, in categoria terenurilor agricole”.

Iti recomandam si: S-au publicat formularele pentru impozitarea din oficiu a persoanelor fizice care nu-si indeplinesc obligatiile privind veniturile realizate

Impozitul pe locuinte, terenuri si masini, termen prelungit pana la 30 iunie

„Practic, aceasta suprafata de teren, situata in 99% din cazuri in jurul cladirii de locuit, este folosita de cetateni ca teren agricol, avand ca principal scop asigurarea subzistentei familiei pentru cultivarea de produse agricole”, se arata in expunerea de motive.

Initiatorii sustin ca nu se poate impozita o suprafata de teren folosit ca teren agricol asemeni categoriei de terenuri cu constructii, asa cum prevede Codul Fiscal.

Ce prevede proiectul privind noua Lege a salarizarii

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Ovidiu Putura, noul sef al Consiliului de Administratie al CFR

Cristiana Petrariu Bota

ANAF a publicat in Monitorul Oficial noua procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere la organele fiscale

Cristiana Petrariu Bota

NOUL COD FISCAL 2015: Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal. Urmeaza dezbaterile din Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult