Pensiile vor fi date mai tarziu in ianuarie 2020. Anuntul facut de Posta Romana
Breaking NewsSocial

În iulie pensionarii primesc ajutorul financiar de 700 de lei. Ce modificări ale pensiilor sunt pe agenda oficialilor la Bruxelles

În luna iulie, pensionarii cu venituri cu venituri mai mici de 2.000 de lei vor primi ajutorul financiar de 700 de lei, în timp ce oficialii au în vedere unele modificări ale pensiilor, propuneri pe care le discută la Bruxelles. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pleacat, joi, la Bruxelles, unde va discuta direct cu oficialii europeni despre problema pensiilor din România.

Marcel Ciolacu va discuta cu Nicolas Schmit despre flexibilizarea PNRR pe zona de pensii
Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, va discuta astăzi, 23 iunie 2022, cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă, despre importanța modificării PNRR pe zona de pensii.

Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili. Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă”, a scris joi Marcel Ciolacu la contul său de Facebook.

Ministerul Muncii: Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, celor cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Ajutorul financiar de 700 de lei se acordă o singură dată, în luna iulie, acelor beneficiari ai căror venituri lunare cumulate sunt mai mici de 2.000 de lei, precizează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, într-un comunicat postat miercuri pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, pentru acordarea acestui ajutor sunt luate în calcul unele categorii de venituri, respectiv: pensiile din sistemul public de pensii şi din sistemele neintegrate sistemului public de pensii, care se plătesc în luna iulie 2022, precum şi venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care se plătesc în luna iulie 2022 prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, sunt luate în calcul veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, realizate în luna aprilie 2022.

Reprezentanţii Ministerului Muncii precizează că ajutorul financiar se acordă din oficiu, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale.

Totodată, în cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaş, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaş în parte.

Ajutorul financiar se acordă în cuantumul integral de 700 de lei, chiar dacă veniturile plătite în luna iulie sunt aferente unei fracţiuni din luna iulie 2022.

La stabilirea plafonului de 2.000 de lei nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare, care se plătesc în luna iulie.

Ajutorul financiar se acordă doar persoanelor îndreptăţite care au domiciliul în România, nu şi celor care au locul de şedere/reşedinţa obişnuită în străinătate.

Ajutorul financiar se suportă din bugetul de stat. De asemenea, ajutorul financiar nu intră în calculul contribuţiei băneşti individuale în vederea obţinerii unui bilet de tratament balnear şi nu este supus executării silite.

 

 

Articole asemănătoare

Saptamana Patimilor si frica vestului de o prezumtiva escaladare a conflictului din Siria

Ioana Badulescu

Prima Casa sau cum mai facem coruptie in Romania. Perchezitii la FNGCIMM, unii angajati ar fi pretins bani in schimbul urgentarii solutionarii unor dosare

Ioana Badulescu

Accident la Dambovicioara – Arges cu un camion MApN. Trei militari au murit, alti 9 au fost raniti

Ioana Badulescu