Medicii, obligati la garzi de 48 de ore. Este asteptata o noua greva generala in sanatate: Este o prevedere abuziva
Social

In Romania nu boala te ucide, ci sistemul! Problemele grave din sanatate raman nerezolvate

Coaliţia pacienţilor din Romania considera ca in România nu boala te ucide, ci sistemul! Diluarea dezinfectanţilor din spitale este o crimă, spune la RFI preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, Cezar Irimia. El subliniază că în ciuda anchetelor oficiale, problemele grave ale sistemului sanitar rămân nerezolvate.

„De fapt, este o petardă de fum aruncată în sistemul sanitar, pentru a nu vedea că nu avem medicamente, că murim din cauza tratamentelor insuficiente sau inexistente, că nu avem acces la investigaţii, că nu avem un sistem sanitar coerent, cu politici reale de sănătate. Normal, condamnăm şi această crimă efectuată de cei care oferă servicii sau produse sistemului de sănătate. Din cauza lor, pacienţii şi-au pierdut încrederea în sistemul de sănătate, le e frică să se interneze, tocmai pentru a nu lua aceste infecţii nosocomiale din spitale”, spune Cezar Irimia.

Dezvaluirile din Sanatate continua! Seful spitalului Sf. Maria: Am fost amenintat de fostul ministru al Sanatatii

„Autorităţile nu au reacţionat la fel atunci când noi, pacienţii cronici am dat statul în judecată pentru a ne obţine un drept firesc garantat de Constituţie în instanţă. Am avut 19 procese pe care le-am câştigat din 2014 încoace. Nu au avut o reacţie asemănătoare atunci când ne-am cerut dreptul la viaţă, dreptul la sănătate. Acum, când aceste biocide e clar că sunt o problemă majoră în sistemul de sănătate au fost descoperite ca falsificate, reacţia este majoră, tensionată, plină de încrâncenare, cu demiteri, ceea ce nu cred că este un beneficiu pentru sistemul de sănătate. Repet, pe mine mă doare că adevărata problemă rămâne, accesul la investigaţii şi tratament”, explică preşedintele COPAC.

„Ar trebui ca domnul premier să vadă realele probleme din sistem, nu aceste biocide, importante de altfel şi ele şi să vadă că noi, pacienţii nu avem tratamente. Pacienţii cu cancer duc lipsa a 14 oncologice din piaţa liberă şi din spitale, iar schemele de tratament sunt incomplete (…). Mai important este ca sistemul de sănătate să fie reanimat şi adus pe linia de plutire. Demisia sau demiterea miniştrilor nu este o problemă. Aşa şi eu mâine pot ocupa postul de ministru, iar atunci când dau de greu, să-mi dau demisia (…). În România nu boala ucide, ci sistemul de sănătate”, conchide Cezar Irimia.

Asculta interviul audio pe site-ul RFI

Iti recomandam si: Medicamentele contra infectiilor nu au niciun efect! Medicul Carstoveanu: Importul unor medicamente generice care nu-si fac efectul e protejat de politicieni

TOLO: Synevo a folosit dezinfectanti diluati in Romania! Compania de analize medicale are 2,7 milioane clienti

Articole asemănătoare

23 Ianuarie 2017, oficial zi libera pentru bugetari. Minivacanta incepe din 21 ianuarie si se incheie pe 24 ianuarie

Delia Ion

Numarul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 26 in Romania

Lucy Ionesco

#Teleormanleaks, documente Rise Project: Tel Drum a investit in vila lui Dragnea din Alexandria. In „mapa rosie” din valiza se afla si „cinci coli A3 cu un proiect faraonic” al unei vile private din Mamaia

Ioana Badulescu