Autostrada Soarelui va fi un adevarat santier in plin sezon estival
Infotrafic

In Romania s-au construit 3 centimetri de autostrada pe cap de locuitor din 1989 pana azi

Infrastructura proasta ramane in continuare una dintre marile probleme ale Romaniei. In 27 de ani, in tara noastra s-au construit 3 centimetri de autostrada pe cap de locuitor, desi s-au cheltuit destui bani pe studii de fezabilitate, care insa nu au fost niciodata folosite, scriu jurnalistii de la Romania Libera.

In acest moment, in Romania sunt aproximativ 730 de kilometri de autostrada functionali. Din 1989 pana in prezent, in Romania s-au construit 570 de kilometri de autostrada, care au costat 14 miliarde de lei. Reiese ca, la o populatie de 19 milioane de locuitori, fiecarui roman ii revin 3 centimetri de autostrada, care l-au costat, in medie, 736 lei. Alte aproape 40 de milioane de euro au fost irosite pe studii de fezabilitate care nu au fost folosite niciodata.

Per total, dacă ne raportăm la toți cei 730 de kilometri de autostradă funcționali din țară, rezultă că, în prezent, în România sunt 38 de milimetri de autostradă pe cap de locuitor, ceea ce ne plasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană la acest capitol.

La capitolul infrastructură, după 1989, România a construit puțin, dar scump. Recordul absolut îl deține contractul cu americanii de la Bechtel, care au încasat peste 1,3 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, adică 25 de milioane de euro pe kilometru.

Stiri pe aceeasi tema

INFOTRAFIC 28 FEBRUARIE 2018. Autostrada Soarelui si zeci de drumuri sunt inchise, probleme sunt si pe calea ferata

Ioana Badulescu

INFOTRAFIC: Probleme pe drumurile din tara, in special intre Galati – Tecuci, Buzau – Brasov si Ploiesti – Sinaia

Cristiana Petrariu Bota

INFOTRAFIC, 9 FEBRUARIE 2017: Cum se circula pe drumurile si autostrazile din Romania dupa ultimele ninsori

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult